230 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ “ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ”

Μετά τους τερματισμούς του πρώτου Andrej Radzicowsky (no. 226) από την Πολωνία, που κάλυψε την απόσταση των 246km στον πολύ καλό χρόνο των 23 ωρών και 2 λεπτών, του δεύτερου Marco Bonfiglio (no. 367) από την Ιταλία και του τρίτου Brunner Radek (no. 186) από την Τσεχία αλλά και της τέταρτης Katalin Nagy (no. 356) από την Αμερική,

spartathlon-2016-press-release-10-nikos-sideridis-no-57-11-smallακολούθησαν αρκετοί ακόμη αθλητές που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 34ο Σπάρταθλον.

Πέμπτος τερμάτισε ο Ιάπωνας Fukuda Yutaka (no. 66) ενώ στην έκτη θέση ακολούθησε ο πρώτος Έλληνας αθλητής Νίκος Σιδερίδης (no. 57), με το κοινό να τον αποθεώνει καθώς γιόρτασε την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας υποστήριξης και τους φίλους του.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο επίσης Πολωνός Sagan Lukasz (no. 365), στην όγδοη θέση ο Ιρλανδός Keith Eoin (no. 320) και στην ένατη ο Πορτογάλος Joao Oliveira (no. 228), νικητής του 2013 ο οποίος κατά τη διάρκεια του τερματισμού του καταχειροκροτήθηκε και απαθανατίσθηκε από τα παιδιά της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, φορώντας τον κόκκινο μπερέ του Πορτογαλικού Στρατού, λίγο πριν πέσει στην αγκαλιά της γυναίκας του.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Έλληνας Γιάννης Κουρκουρίκης (no. 43) που εμφανώς συγκινημένος έδωσε το δικό του μήνυμα στον κόσμο αφού πρώτα χόρεψε το παραδοσιακό συρτάκι με τη συντροφιά της γυναίκας του υπό τις έντονες επευφημίες των κατοίκων της Σπάρτης.

Την τριάδα των πρώτων γυναικών συμπλήρωσε η Αμερικανίδα Smith Pam (no. 256) που τερμάτισε στη 13η γενικής, και η Maraz Zsuzsanna (no. 335) από την Ουγγαρία στην 20η θέση γενικής.

Τρίτος Έλληνας ο Γιώργος Τάσιος (no. 52) στην 17η θέση της γενικής κατάταξης

spartΟ κόσμος αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας και παρέμεινε κάτω από τον καυτό ήλιο περιμένοντας και τον τελευταίο αθλητή να τερματίσει εντός του χρονικού ορίου του αγώνα!

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε την μεγάλη συνεισφορά στην ασφάλεια των αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα που προσέφερε η Τροχαία Σπάρτης, η οποία ήταν παρών σε όλες τις διασταυρώσεις.

Στις 19.00 μ.μ. έληξε το χρονικό όριο των 36 ωρών για την ολοκλήρωση του αγώνα με συνολικά 230 αθλητές να τερματίζουν εγκαίρως τη διαδρομή των 246 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη.

Θα αποτελούσε μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούμε στην αστείρευτη προσφορά των συνοδών, όπου σε όλη την διάρκεια της νύχτας, δεν έπαψαν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών οι ανάγκες των οποίων αυξάνονταν, καθώς λιγόστευαν τα χιλιόμετρα που απέμεναν για τον τερματισμό τους.

Ο Δήμος Σπάρτης έχει προετοιμάσει ειδική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης για να τιμήσει τους Σπαρταθλητές, σήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 21.00

spartathlon-2016-press-release-10-people-gathering-in-sparta-1-small

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.