ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δυναμική διαμαρτυρία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, πραγματοποίησαν την Τετάρτη μαθητές και εκπαιδευτικοί  του 4ου και 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας για τα προβλήματα που ταλανίζουν την επαγγελματική εκπαίδευση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου μαθητές και εκπαιδευτικοί αξίωσαν να εγκριθεί η λειτουργία ενός ολιγομελούς τμήματος του 4ου ΕΠΑΛ, καθώς και όλων των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ του νομού, ενώ παράλληλα μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ ζητούν να μην μεταφερθούν εργαστήρια και να μην εξαναγκάζονται μαθητές και καθηγητές να μετακινούνται από το 4ο ΕΠΑΛ στο 3ο και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο, καθώς και τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με αίτημά τους για τη μεταστέγαση του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

«Τα τελευταία χρόνια ιδρύθηκε το 13ο Λύκειο και συστεγάζεται με το 4ο ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία και ανάπτυξη των δύο σχολικών μονάδων», υπογράμμισαν οι μαθητές.

«Μόλις 3 εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων και κάποιοι αποφάσισαν οι μαθητές να μη γίνουν αυτό που θέλουν ή να αλλάξουν σχολείο για να το επιτύχουν», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, ενώ σε ψήφισμά της η ΕΛΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι μνημονιακές αναδιαρθρώσεις που συντελούνται με την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση παρατηρείται συρρίκνωση του προγράμματος σπουδών και μεταφορά τους στο 4ο έτος μαθητείας».

«Τα σχολεία δεν τεμαχίζονται», διεμήνυσαν με πανό και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι, ενώ ακολούθησε πορεία που κατέληξε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ειρήνη Παπουτσή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ