ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Μαύρα» τα μαντάτα για τους νέους συνταξιούχους καθώς τα «κρυφά» ελλείμματα του ασφαλιστικού που αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, ήταν το συμπεράσματα ημερίδας με θέμα «Νέο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Λάρισα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Με 350.000 χιλιάδες συνταξιούχους να παίρνουν προσωρινή σύνταξη η ολοκλήρωση της διαδικασίας σημαίνει επιπλέον 3 δις για τα ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», τόνισαν μεταξύ άλλων ο Στ. Κουτσιουμπέλης, προεδρεύων της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ και Μ. Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και ειδικός αναλυτής του Ασφαλιστικού Συστήματος, που έδωσαν το παρών στην αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, αναλύοντας το θέμα.

«Η κοινωνική ασφάλιση διαλύεται με τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές, ενώ την ίδια ώρα το σύστημα μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε κεφαλαιοποιητικό», υποστήριξε ο κ. Γιαννακός, συμπληρώνοντας πως η λύση βιωσιμότητας του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης είναι μόνο μέσω της επαρκούς χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, πράγμα που απαιτεί την κατάργηση των μνημονίων.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, σε συνεργασία με το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, το Σωματείο Εργαζομένων Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Σύλλογο Υπαλλήλων Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ