ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΚΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΙΕΜΗΝΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ!

Όσο τους έλειπε σε μαζικότητα τόσο περίσσευε σε οργή, αγανάκτηση και αποφασιστικότητα, καθώς κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας αλλά και αντιπρόσωποι συναδέλφων τους από τα Γρεβενά, τη Γραβιά και τη Λαμία έδωσαν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για το θέμα της ελληνικότητας της φέτας και τις εξισωτικές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η φέτα είναι εθνικό προϊόν, δεν είναι… γαριδάκια να το διαπραγματευόμαστε και αν για οποιοδήποτε λόγο προχωρήσουν σε συμφωνίες οι γκλίτσες θα φτάσουν μέχρι το Μαξίμου», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, την ώρα που όλοι οι ομιλητές περιέγραψαν «ασέλγεια πάνω στους κτηνοτρόφους και αδιαφορία από την πλευρά της κυβέρνησης, όταν η μικρή Βαλονία σήκωσε ανάστημα στις συμφωνίες τους».

Από τα πυρά των κτηνοτρόφων δεν γλύτωσε και ο πρόεδρος των Λαρισαίων Αγροτών Χρήστος Σιδερόπουλος, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του υποχρεώθηκε να παραδεχθεί το «άδειασμα» που του καταλογίστηκε, υποστηρίζοντας πως «θα πρέπει να αποκατασταθούν οι αστοχίες των Τεμπών».

Στο σχετικό ψήφισμα της συγκέντρωσης περιλαμβάνεται το αίτημα για «πλήρη υποστήριξη της ονομασίας της Φέτας σε όλες τις συμφωνίες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτες χώρες. Δεν θα δεχτούμε την χρήση του ονόματος της Φέτας (τόσο από μόνη της όσο και μαζί με πρόσθετες λέξεις π.χ. τύπου, imitation και άλλες) από καμία άλλη χώρα σε καμία συμφωνία. Η Φέτα είναι μία και είναι ελληνική», ενώ παράλληλα κριτική ασκήθηκε και για τις εξισωτικές, αφού δεν καταβλήθηκε το σύνολο των οφειλόμενων στους κτηνοτρόφους από την εξισωτική του 2014, παρά ποσό 8,5 εκατ. ευρώ σε σύνολο 60 εκατ. ευρώ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η στάση τους απέναντι στους κτηνοτρόφους είναι εγκληματική, ενώ πλέον καλούνται να αποσύρουν τώρα όλα τα μέτρα αν θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει πρωτογενής τομέας παραγωγής», υποστήριξαν οι κτηνοτρόφοι, που ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους με πορεία που κατέληξε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και αντιπροσωπεία τους επέδωσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας στα μέλη της Νομαρχιακής και τους εκπροσώπους των τοπικών βουλευτών.

Σημειώνεται πως έντονη ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο των γραφείων του κόμματος, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί το παραμικρό, πέρα βέβαια από τα ειρωνικά σχόλια που ακούστηκαν από την πλευρά των αγανακτισμένων κτηνοτρόφων.

Ειρήνη Παπουτσή

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ