ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σκληρή κριτική από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ανοικτή εκδήλωση – απολογισμό της παράταξης

Σε σκληρή κριτική της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου για τη μέχρι σήμερα πολιτική της, την οποία χαρακτήρισε αντιλαϊκή και συμβιβασμένη, προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου Στ. Χατζηκράχτης κατά τη διάρκεια της ανοικτής εκδήλωσης της παράταξης που πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκράχτη η σημερινή Δημοτική Αρχή Τυρνάβου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αυτή της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ.

444 777Μια πολιτική, της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η συμμόρφωση με το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, που επιβάλλει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών και ίδιων εσόδων, δραστικές περικοπές σε δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και κοινωνικές παροχές, και πλήρη ευθυγράμμιση με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηκράχτη:

 Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, έριξε τον προεκλογικό μανδύα του «ανεξάρτητου» και «μακριά από κομματικές δεσμεύσεις» συνδυασμού αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο.

 Καλούσε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης στις «δύσκολες» διαπραγματεύσεις που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους θεσμικούς εταίρους, τον Φλεβάρη του 2015.

 Πρόβαλλε ως αντίσταση, την κυβερνητική απάτη, στο δημοψήφισμα του Ιούλη 2015.

 Στήριξε, ψηφίζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών του Δήμου, ύψους 1.300.000€, από την Τράπεζα  Ελλάδας.

 Απέρριψε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης της επιτροπής αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων που αγωνίζονταν για τα δίκαια αιτήματά τους στα μπλόκα Αργυροπουλίου και Δαμασίου και αιτήματα τις Λαϊκής Επιτροπής Τυρνάβου για την ανακούφιση των ανέργων και των οικονομικά ανήμπορων συμπολιτών μας.

 Διοργάνωσε εκδηλώσεις – φιέστα με κυβερνητικούς παράγοντες, για να προωθήσει το πρόβλημα που προέκυψε από τις ζημιές του παγετού του Μάρτη 2016, στην περιοχή του Δήμου, παρά την αντίθετη απόφαση που ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο με συνέπεια, πολύ πιθανόν, να μην αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.

 Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, είναι αυτή που κάνει, όπως λέει, τη «στροφή στον πολίτη» με την:

 Αύξηση στον Αμπελώνα, των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού  κατά 14% και κοινόχρηστων χώρων κατά 25%. Αύξηση των τελών κοινοχρήστων χώρων μέχρι και 200% στα τοπικά διαμερίσματα Βρυοτόπου, Δελερίων και Ροδιάς με  πρόσχημα την «εφαρμογή πολιτικής ισονομίας στο μέτρο του δυνατού».

 Παράδοση  σε επιχειρηματίες, της διοργάνωσης και εκμετάλλευσης, της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα.

 Ανάθεση σε ιδιώτες, την συντήρηση πρασίνου σε πλατείες και πάρκα τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου, αντί να διεκδικήσει μόνιμες θέσεις εργασίας στον Δήμο που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες.

20161110_201634 20161110_201710Παράλληλα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης η ανταποδοτικότητα κυριαρχεί σε όλες τις δομές και δράσεις του Δήμου και ειδικά:

o  Στα τροφεία των παιδικών σταθμών.

o  Στα δίδακτρα των μαθητών της Μουσικής Σχολής του Δήμου, για να καλύπτονται οι μισθοί των δασκάλων.

o  Στις δράσεις του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου (εκμάθηση κολύμβησης, εισιτήριο στα γήπεδα 5×5 και στην πισίνα),

υλοποιώντας έτσι τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνητικών κομμάτων και των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν ένα Δήμο – Ανώνυμη Εταιρεία, όπου να πληρώνονται όλες οι υπηρεσίες και δομές που παρέχονται στον λαό.

Επίσης υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή Τυρνάβου, στον τομέα των έργων και υποδομών «βολεύεται» με την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση που δεν επαρκεί ούτε για επισκευές και συντηρήσεις δημοτικών χώρων.

 Η συντήρηση των σχολικών μονάδων, παιδικών σταθμών, των χώρων πολιτισμού και αθλητισμού επικεντρώνεται στα απολύτως απαραίτητα και μάλιστα επιδιώκεται από τη δημοτική αρχή, στα πλαίσια του εθελοντισμού, η συμμετοχή με κάθε τρόπο των αντίστοιχων φορέων (σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, σωματεία, κα).

 Το αγροτικό οδικό δίκτυο είναι ασυντήρητο και επικίνδυνο, με τη δημοτική αρχή να σφυρίζει αδιάφορα, κάθε φορά στις εκκλήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων για καλύτερη πρόσβαση στα χωράφια και στις μονάδες τους.

“Το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν αγγίζει τις καθημερινές ανάγκες σε υπηρεσίες, υποδομές και έργα. Απουσιάζουν σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Εξυπηρετεί καθαρά στόχους του κεφαλαίου, που θέλει να διεισδύσει σε κερδοφόρους τομείς της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.

 Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, έχει συμβιβαστεί με

 Την μείωση του προσωπικού σε όλους τους τομείς του Δήμου, τις μεσαιωνικές μορφές απασχόλησης του προσωπικού που προσλαμβάνεται με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου (2μηνα, 8μηνα, μπλοκάκι κλπ) και με την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

 Την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και του Αγροτικού Ιατρείου Αμπελώνα, λόγω έλλειψης προσωπικού και κρατικής χρηματοδότησης .

 Την αποψίλωση κρατικών υπηρεσιών από το Δήμο.

Δεν αντιστέκεται στις κυβερνητικές πολιτικές και με την στάση της δείχνει το δρόμο της υποταγής στην νομιμότητα και έτσι θέλει να καθοδηγεί σιωπηρά  και τους συμπολίτες μας”, υπογράμμισε με νόημα.

Ο κ. Χατζηκράχτης άσκησε κριτική και στις άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας ότι οι παρατάξεις που εκφράζονται από τους πολιτικούς χώρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συμπλέουν με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, παρά τις επιμέρους διαφωνίες σε διαχειριστικά θέματα, ενώ ο κ. Ροντούλης επικεφαλής της παράταξης «Δράση Πολιτών» όσο παρευρίσκεται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιτίθεται στη διαχειριστική λογική της Δημοτικής Αρχής αλλά σε καθαρού πολιτικού περιεχομένου θέματα (ψήφισμα για τα «κόκκινα» δάνεια, συνάντηση με Υφυπουργό Γεωργίας για αποζημίωση αγροτών, κ.α.) σηματοδοτεί τον χώρο που εκπροσωπούσε προεκλογικά.

“Το τελευταίο διάστημα, από την παράταξη της πλειοψηφίας που διοικεί τον Δήμο, έχουν ανεξαρτητοποιηθεί τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι διαφωνώντας όπως δήλωσαν, με τη διαχειριστική λογική και τις πολιτικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής. Όμως μέχρι τώρα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίζουν κατά κόρον, τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής σε θέματα καθαρά πολιτικού – κυβερνητικού περιεχομένου”, τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο ρόλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αναφερόμενος στη μέχρι σήμερα παρουσία και δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Χατζηκράχτης τόνισε τα παρακάτω:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Τυρνάβου, είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι, όποια θέση και να είχε στο Δήμο, θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην ασκούμενη πολιτική από τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια με «πόνο ψυχής».

Όταν ζητούσαμε την ψήφο του συνδημότη και της συνδημότισσας του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των τοπικών διαμερισμάτων, αναδείξαμε την ανάγκη, ο λαός να βρει «στήριγμα στην πάλη του» και όχι να ψηφίσει τον διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως κάνει σήμερα η Δημοτική Αρχή.

Όσο καλή διαχείριση και να κάνει η διοίκηση του Δήμου, εφόσον υπάρχει αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας του αστικού κράτους δεν θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα, αν δεν αντισταθεί και δεν μπει μπροστά μαζί με το λαό,  στην ανάπτυξη των αγώνων των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, δίνουν καθημερινά τον αγώνα, με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις αγροτών και εργαζομένων στα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση και είναι η άλλη φωνή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου.

Είναι η φωνή της νεολαίας, του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου, του εργαζομένου, του συνταξιούχου, του αυτοαπασχολούμενου”.

Τέλος κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και τα όλα τα λαϊκά στρώματα και το σύνολο των δημοτών σε συμπόρευση για αγώνα, ώστε να διεκδικήσουν:

 Πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου.

 Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνση τους.

 Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν και κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων.

 Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων σε ΜΚΟ και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) υπηρεσίες και αρμοδιότητες του Δήμου.

 Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών και έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com