Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΑΣ ΣΤΟ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Δήλωση για την 43η επέτειο του λαϊκού ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο έκαναν οι εκλεγμένοι με τη ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ Γκαραλιάκος Ζήσης, Γκιάτος Γιάννης, Γκόγκας Γιώργος και Κοντοδήμος Γιώργος. Στη δήλωσή τους αναφέρουν:

“43 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 .

Η ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Με τον αγώνα και το αίμα τους, φοιτητές, εργάτες, μαθητές απαίτησαν δικαιώματα που τότε φάνταζαν αδύνατα: « ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ »

τα συνθήματά τους για ΕΞΩ το ΝΑΤΟ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ, όχι μόνο είναι επίκαιρα στο σήμερα, αλλά και περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Σήμερα, 43 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών οικογενειών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το βασικό καθήκον είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των μικροΕΒΕ, των μικροαγροτών, των νέων και των γυναικών, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην εξουσία του κεφαλαίου, στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, την φασιστική Χρυσή Αυγή, και θα διεκδικήσει μια άλλη οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Η καλλιέργεια προσδοκιών ότι η επίσκεψη Ομπάμα, η ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ γίνεται προς όφελος του λαού μας, επιχειρεί να εξαπατήσει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και να αποκρύψει πόσο ακριβά έχει πληρώσει ο λαός την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Να αποκρύψει ότι και σήμερα καθημερινά αποκαλύπτονται οι τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Οι ισχυρισμοί της Ελληνικής κυβέρνησης περί «σταθερότητας» και «συμβολής» της Ελλάδας στην υπόθεση της ειρήνης είναι λόγια του αέρα. Ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους.

Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο της πάλης και του ταξικού αγώνα κόντρα στις υποχωρήσεις και την υποταγή των συμφερόντων του κεφαλαίου και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να γονατίσουμε.  Τιμάμε τον ανυποχώρητο αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Όλοι στην αγωνιστική  συγκέντρωση που διοργανώνουν: Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ΕΟΑΣΝΛ, `Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), `Ενωση Γονέων Δ. Λάρισας, ΕΕΔΥΕ, Επιτροπές Αγώνα Σπουδαστών ΤΕΙ, Εκπρόσωποι Μαθητικών Συμβουλίων”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ