ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ Ο 3ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Τη δική του μάχη στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» συνεχίζει να δίνει το 3χρονο αγοράκι, που από χθες νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο των Αθηνών όπου μεταφέρθηκε , μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα όπου διέμενε στο κέντρο της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται δικοί του άνθρωποι που αγωνιούν για την εξέλιξή του, ενώ μετά και την κράτηση της μητέρας του τα άλλα δύο ανήλικα αδέλφια του βρίσκονται σε ασφαλές συγγενικό περιβάλλον.

Πίσω στη Λάρισα αύριο τελικά αναμένεται να απολογηθεί κατηγορούμενη για εμπρησμό από αμέλεια η μητέρα του ανήλικου αγοριού ενώ έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς διεξάγονται από την ΠΥΛ, την ώρα που έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης της μονογονεικής οικογένειας διέταξε και η Εισαγγελία που εξετάζει την υπόθεση.

ΤΟ ΕΚΛ

Εν τω μεταξύ με αφορμή το τραγικό συμβάν της Λάρισας η διοίκηση του ΕΚΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Το περιστατικό με το μικρό παιδί που τραυματίσθηκε από τη φωτιά που πήρε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας, το οποίο φωτίζονταν με κερί, λόγω του ότι η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα από το 2013 λόγω αδυναμίας να πληρώσει το λογαριασμό η φτωχή οικογένεια, δείχνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν φέρει χιλιάδες οικογένειες ανέργων, φτωχών βιοπαλαιστών, η βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές τόσο των προηγούμενων, όσο και της σημερινής κυβέρνησης.

Τα όσα έλεγαν προεκλογικά για στήριξη των ανέργων και φτωχών, αποδείχτηκαν ψεύτικες υποσχέσεις για να υφαρπάξουν τις λαϊκές ψήφους. Η πραγματικότητα ήταν και γίνεται καθημερινά όλο και χειρότερη για χιλιάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες, λόγω της ανεργίας, της περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, την άγρια φοροληστεία, την ίδια ώρα που στο μεγάλο κεφάλαιο δίνεται πλουσιοπάροχη στήριξη από κυβέρνηση και Ε.Ε.

Το ΕΚΝΛ, απαιτεί να μην κόβεται το ρεύμα σε κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι, επειδή αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας. Να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 50% για τους ανέργους και κατά 30% στα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά.

Καλεί όλους όσους υποφέρουν απ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, όσους τους έχουν κόψει το ρεύμα, να συσπειρωθούν στα σωματεία και στο ΕΚΝΛ, στον αγώνα για να επιβάλουμε τα παραπάνω αιτήματα. Κανένας δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Καλεί επίσης να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα του μικρού παιδιού, που συνελήφθη για αμέλεια, και να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα”.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ