ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΙΣΣΑΒΟΥ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Γίνονται στην Ελασσόνα με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου – Ελασσόνας, συνδιοργανώνει εκδηλώσεις-επιμορφωτικές δράσεις με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», μαζί με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ελασσόνας και  το Δήμο Ελασσόνας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία.

Οι εκδηλώσεις-επιμορφωτικές δράσεις θα γίνουν ως εξής: με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ελασσόνας στις 7 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα  10:00 π.μ. στην Ελασσόνα, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, και με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γαλανόβρυσης στις 14 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα  10:00 π.μ. στην Ελασσόνα, επίσης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, ώστε να υπάρξει και ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και τις δυο ημέρες.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων-επιμορφωτικών δράσεων θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες (κολάζ, χειροτεχνίες, ζωγραφική) και βιωματικά παιχνίδια σχετικά με το θέμα, στα οποία θα συμμετέχουν τόσο οι μαθητές των ειδικών σχολείων, όσο και οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.