ΤΟ ΆΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

 

Περισσότερα από 2.000 χρόνια έχουν περάσει από τη… νύχτα της εμφάνισης του φωτεινού Άστρου στον ουρανό της Βηθλεέμ, με τους επιστήμονες και τους θεολόγους να έχουν διαφορετικές εξηγήσεις για το φαινόμενο.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, η Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου και τη χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, διοργάνωσαν στο ΟΥΗΛ, εκδήλωση αφιερωμένη στο Άστρο της Βηθλεέμ.

Στην εκδήλωση, ο κ. Σταύρος Αυγολούπης, καθηγητής Αστρονομίας του Α.Π.Θ. και ο κ. Χαράλαμπος Β. Στεργιούλης, δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ., μίλησαν για την αστρονομική ερμηνεία και τη θεολογική θεώρηση, αντίστοιχα, του Άστρου που προανήγγειλε τη γέννηση του Θείου Βρέφους και οδήγησε τους Μάγους, από τα βάθη της Ανατολής στη Βηθλεέμ να Το προσκυνήσουν.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, επισημαίνοντας πως κάποιοι θεωρούν το άστρο της Βηθλεέμ ένα υπερβατικό γεγονός και άλλοι ένα φυσικό γεγονός, θέλοντας  είτε να επιβεβαιώσουν την ύψιστη θεϊκή καταγωγή του Ιησού, είτε να προβάλουν την πεποίθησή τους ότι όλα τα γεγονότα είναι φυσικά και μόνο φυσικά.

Ο ίδιος πάντως συντάχθηκε με το νόημα του παιδικού τραγουδιού «άστρο φωτεινό θα ’ρθει γιορτινό μήνυμα να φέρει από τον ουρανό.» Μήνυμα ελπίδας και αγάπης, είπε, ευχόμενος σε όλους τους παριστάμενους «Καλές Γιορτές».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας κ. Ιωάννης Χουϊνάβας και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια από την χορωδία των ΚΑΠΗ υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μάτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ