ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο Σ.Ε.Α.Α. “Η ελπίδα” μεταξύ άλλων θα βραβεύσει και την 67χρονη αμπελωνίτισσα που γέννησε το παιδί της κόρης της

Την τοπική ημέρα Γιορτής, Τιμής και μνήμης των Εθελοντών Αιμοδοτών του Αμπελώνα, που σύμφωνα με το Καταστατικό είναι η 4η Κυριακή του Ιανουαρίου κάθε έτους, θα  τιμήσει και φέτος με μια λιτή και σεμνή εκδήλωση, αύριο Κυριακή, 22-1-2017 ο πολύ γνωστός και ιδιαίτερα δραστήριος σε θέματα αιμοδοσίας Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» με:

Τον ομαδικό εκκλησιασμό του Δ.Σ. του Συλλόγου, των Αιμοδοτών και των φίλων της αιμοδοσίας του Αμπελώνα στον  Ι. Ν. της Παναγίας του Αμπελώνα στις 9.30 π.μ. με επιμνημόσυνη δέηση για τους αποβιώσαντες Αιμοδότες  και αρτοκλασία υπέρ υγείας των «εν ζωή» Αιμοδοτών του.

Το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΓΑΖΕΤΑΣ» του Αμπελώνα στις 11.00 π.μ. με τους σχετικούς χαιρετισμούς από τον Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Λάρισας κ. Κύριλλο Ιατρό ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Λάρισας κ. Ιγνατίου, το Δήμαρχο Τυρνάβου κ Παναγ. Σαρχώση, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τη Διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας κ. Μαίρη Χατζητάκη και τους άλλους επίσημους, που θα τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Τις βραβεύσεις των νέων και των τακτικών αιμοδοτών του Συλλόγου με πάνω από 10, 25 και 50 αιμοδοσίες. Θα βραβευτούν με το Δίπλωμα Τιμής του Συλλόγου για Νέους Αιμοδότες 62 αιμοδότες, που ξεκίνησαν να δίνουν αίμα τη διετία 2015-2016, από τους οποίους οι 12 είναι νέοι και στην ηλικία καθώς γεννήθηκαν μετά το 1990.

Θα τιμηθούν με το Δίπλωμα Τιμής του Συλλόγου για Τακτικούς Αιμοδότες 63 τακτικοί αιμοδότες, που τα τελευταία χρόνια συμπλήρωσαν πάνω από 10 αιμοδοσίες και άλλοι 27 πιο τακτικοί αιμοδότες, που έδωσαν αίμα πάνω από 25 φορές. Τέλος, με το Δίπλωμα Τιμής και την Πλακέτα του Συλλόγου θα βραβευθούν άλλοι 3 τακτικοί αιμοδότες που έδωσαν αίμα πάνω από 50 φορές.

Τις βραβεύσεις δυο μεγάλων ευεργετών- χορηγών τους Συλλόγου, που στα χρόνια της λειτουργίας του από το 2001 μέχρι τέλος του 2016 ενίσχυσαν τοπ Σύλλογο «Η ΕΛΠΙΔΑ» με διάφορα ποσά, άνω των 5.000,00 και 10.000, ευρώ αντίστοιχα

Τις βραβεύσεις άλλων 15 προσώπων της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, που το Δ.Σ. του Συλλόγου έκρινε ότι αξίζει να τους τιμήσουμε για την προσφορά τους στον τόπο και στην αιμοδοσία μεταξύ των ποίων και η 67χρονη που γέννησε το παιδί της κόρης της.

Τέλος θα ακολουθήσει η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου με τον προβλεπόμενο από το καταστατικό διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ. για τη διετία 2015-2016 και τις εκλογές- αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων μελών στα όργανα διοίκησης του Συλλόγου για την διετία 2017-2018.

Στις εκδηλώσεις αυτές καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι αιμοδότες και οι φίλοι της αιμοδοσίας του Αμπελώνα, καθώς και οι εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, που αναγνωρίζουν και τιμούν το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο, ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουν τα καλύτερα για το Σύλλογο «Η ΕΛΠΙΔΑ», για να αυξηθούν οι μονάδες αίματος που συλλέγει και να μη σβήσει ποτέ η ελπίδα, που χαρίζει με το αίμα που συγκεντρώνει ο σύλλογος αυτός στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ