ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αύριο φτάνουν τα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας

Το δικό τους δυναμικό μπλόκο έστησαν από νωρίς σήμερα οι αγρότες του Δαμασίου που παρέταξαν δεκάδες τρακτέρ στην είσοδο του χωριού στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης.

Μάλιστα για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν λύσεις στα αιτήματά τους από την Πέμπτη και σε συνεννόηση με το μπλόκο της Μελούνας θα προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου από τις 6 – 8 το βράδυ.

Τα κύρια αιτήματα και του μπλόκου του Δαμασίου είναι:
-Κατάργηση της φορολογίας στο κρασί και να παραμείνει το καθεστώς διημέρων στο τσίπουρο ως έχει. Να αποσυρθούν δηλαδή τα σχέδια για αύξηση της φορολογίας στο τσίπουρο.
– Τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν με τον ΕΛΓΑ,  με τις μειώσεις στις ενισχύσεις από την ΚΑΠ, με το κόστος παραγωγής  (πετρέλαιο, ρεύμα,  εφόδια )καθώς και με τις κατασχέσεις σε επιδοτήσεις,  ενισχύσεις, σπίτια, χωράφια , με τις ανοιχτές τιμές και τις χαμηλές τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.
Στη Μελούνα
Εν τωμεταξύ συνεχίστηκε και σήμερα η ενίσχυση του μπλόκου της Μελούνας με νέα τρακτέρ, ενώ οι αγρότες προχώρησαν το απόγευμα σε δίωρο αποκλεισμό από τις 6 – 8 το βράδυ, ενώ αποφάσισαν αύριο να μην κλείσουν το δρόμο.
Παράλληλα αύριο η συντονιστική του μπλόκου καλεί όσους αγρότες επιθυμούν να βρεθούν στη 1.30 το μεσημέρι στη Νίκαια για να υποδεχθούν τους συναδέλφους τους από ολόκληρη τη Θεσσαλία που αναμένεται να στατοπεδεύσουν στον ΠΑΘΕ προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.
φωτο: asteriosstelios.blogspot.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ