ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Οι 84 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των σχολείων του Νομού  Λάρισας ,που προκρίθηκαν  από το διαγωνισμό  «ΘΑΛΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, διαγωνίστηκαν το Σάββατο 28/1/2017 στη δεύτερη φάση με την επωνυμία «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».

Οι διαγωνισμοί εγνωσμένου κύρους και αυξημένης επιστημονικής βαρύτητας της Ε.Μ.Ε. διεξάγονται ως γνωστόν κάθε χρόνο με ιδιαίτερη επιτυχία και αναδεικνύουν τους πρωτοπόρους μαθητές στα Μαθηματικά και την κριτική σκέψη. Ο διαγωνισμός  πραγματοποιήθηκε στο 2ο Λύκειο Λάρισας με ευρύτατη συμμετοχή καθηγητών μαθηματικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενεργών μελών  της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που εθελοντικά και αφιλοκερδώς συνετέλεσαν στη  διεξαγωγή  και στην επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Η Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού  Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του 2ου Γ.Ε.Λ. κ. Χριστόφορο Γιαλαμά και τον υποδιευθυντή συνάδελφο μαθηματικό  κ. Ιωάννη Μιχαήλ για την επί σειρά ετών συστηματική  φιλοξενία και την ολοκληρωμένη υποστήριξη του διαγωνισμού.

Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή  συγχαίρει όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και την ήδη εξαιρετικά επιτυχή  πορεία τους . Οι μαθητές που θα προκριθούν και από τον  «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στην τρίτη και τελική φάση των  διαγωνισμών  με την επωνυμία «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που  θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα. Από το στάδιο αυτό  θα προκύψουν οι εθνικές ομάδες μαθηματικών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους  διεθνείς διαγωνισμούς που ακολουθούν (Ολυμπιάδα, Βαλκανιάδα κλπ.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ