ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 70 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 5ΕΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Διαβεβαιώσεις Τόσκα και αναμονή της αντίδρασης των θεσμών

Ανυποχώρητοι στον αγώνα τους δηλώνουν οι 70 πυροσβέστες 5ετούς υπηρεσίας του νομού που κινδυνεύουν να βρεθούν «στο δρόμο» εξαιτίας λαθών των συναρμόδιων υπουργείων αλλά και του Αρχηγείου τους όσον αφορά τη μονιμοποίησή τους με βάση το Νόμο 3938/2011.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, που στο πλαίσιο συνάντησης στην Αθήνα υποστήριξε πως θα προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις όσων πληρούν τα κριτήρια του Νόμου ενώ η εργασία όλων μετά τις 10 Φεβρουαρίου θα διασφαλισθεί με σχετική απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, οι πυροσβέστες εμμένουν στην απόφασή τους για πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 10.00 π.μ., στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η φράση-κλειδί του αρμόδιου υπουργού πως «η μονιμοποίηση θα προχωρήσει εφόσον πάρει την έγκριση των θεσμών», αλλά και η 10ήμερη προθεσμία που ζητήθηκε προκειμένου να παρθεί η πολυπόθητη έγκριση ουδόλως αποθάρρυνε τους πυροσβέστες, παρά τις περί του αντιθέτου φωνές για μεταφορά του συλλαλητηρίου σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Σημειώνεται πως ήδη βρίσκονται από την Τρίτη στην Αθήνα 30 περίπου πυροσβέστες από τη Λάρισα, ενώ αύριο Τετάρτη και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους.

Ενδεικτικό τέλος του κλίματος αποφασιστικότητας που επικρατεί είναι το γεγονός πως το συνδικαλιστικό τους όργανο ήρθε ήδη σε επαφή με τους μικρομεσαίους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, προκειμένου σε περίπτωση αποκλεισμού των δρόμων να συμβάλλουν στην ομαλή μετάβαση των πυροσβεστών στην Αθήνα για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ