ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΩΝ ΣΗΡΑΓΓΩΝ (ΦΩΤΟ)

Περίσσευε η αισιοδοξία για τη διαπραγμάτευση και ο ενθουσιασμός για την παράδοση του νέου έργου στη χθεσινή τελετή των εγκαινίων των σηράγγων των Τεμπών παρουσία του πρωθυπουργού, χαρακτηριστικές άλλωστε οι εικόνες που μεταφέρθηκαν από τα ΜΜΕ, μόνο που υπήρχε και η άλλη άποψη!

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διοδίων και της εκμετάλλευσης του έργου από μεγαλοεπιχειρηματίες πραγματοποιούσαν λίγο πιο κει μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, που δέχτηκαν τις… περιποιήσεις των ΜΑΤ!

Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από την αστυνομία, προφανώς για να μην «χαλάσουν» το σκηνικό, ωστόσο η επέμβαση δεν κατάφερε να διαλύσει τη διαμαρτυρία που ολοκληρώθηκε με φωνές και συνθήματα κατά των διοδίων και της εκχώρησης εθνικών δρόμων σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ το ΕΚΛ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει και την προσπάθεια καπήλευσης των αγώνων του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ από την κυβέρνηση λίγο πριν τα εγκαίνια των σηράγγων στα Τέμπη.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ

Με αφορμή τα εγκαίνια, την επέμβαση των ΜΑΤ αλλά και την παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την Εθνική Ατίσταση η διοίκηση του ΕΚΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι «μπουρλοτιέρηδες» του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ, αγωνίσθηκαν ηρωικά και με αυτοθυσία απέναντι στην ναζιστική κατοχή, για να ζήσει ο λαός μας ελεύθερος και κυρίαρχος σ’ αυτόν τον τόπο. Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, προσβάλλοντας τον αγώνα τους, λίγη ώρα αργότερα από την «τιμή» που τάχα τους απέδωσε, νομιμοποίησε με κάθε επισημότητα την ληστρική σύμβαση που είχαν ψηφίσει Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, στα σημερινά εγκαίνια των σηράγγων των Τεμπών, την οριστική παραχώρηση του εθνικού δρόμου Αθήνας-Θεσσαλονίκης στους μεγαλοεπιχειρηματίες προς εκμετάλλευση, που πλουτίζουν με τα χαράτσια που εισπράττουν από τα διόδια, τα οποία τώρα αυξάνονται και σε ποσό και σε σταθμούς.

Σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου και της διαρκούς ληστείας του λαού και μέσα από τα διόδια, που σπρώχνει χιλιάδες να κινούνται από τους άθλιους παράδρομους, θρηνώντας και ανθρώπινα θύματα, συμπράττουν με περηφάνια και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και πολλές Δημοτικές Αρχές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα συνωστίσθηκαν στην φιέστα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, που εξ’ αρχής αντιτάχθηκε στην εκχώρηση των εθνικών δρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στην επιβολή δυσβάστακτων χαρατσιών μέσω των διοδίων, σήμερα με την παρουσία μελών των διοίκησης του, συνδικαλιστών και εργαζομένων από σωματεία του, οργάνωσε διαμαρτυρία σε κοντινό σημείο της φιέστας, καταγγέλλοντας στους εργαζόμενους και στα λαικά στρώματα την συνέχιση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, όσους την υλοποιούν και όσους την στηρίζουν.

Το ΕΚΝΛ, καταγγέλει την κυβέρνηση που ενοχλημένη πολύ από την διαμαρτυρία του ΕΚΝΛ, επιστράτευσε την αστυνομική βία για να την εμποδίσει, που με παρότρυνση υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας, μας επιτέθηκαν απρόκλητα με διπλάσιες από τους διαδηλωτές, δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες με μένος απώθησαν τους διαδηλωτές, χωρίς όμως να καταφέρουν να διαλύσουν την διαμαρτυρία μας.

Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι η αντεργατική-αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης, πάει χέρι – χέρι με τον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στον «εχθρό λαό».

Το ΕΚΝΛ, δεν πρόκειται να πάψει να αγωνίζεται για την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την κατάργηση όλων των διοδίων, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο που είναι πάγιο αίτημά του, για το σταμάτημα κάθε δίωξης όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους και ανέργους να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και του ίδιου του συστήματος της ταξικής εκμετάλλευσης.

Να δώσουν μαζικά το παρών στην πανεργατική συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, την Παρασκευή 7 Απρίλη, στις 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com