ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακή άσκηση για την εξοικείωση των στελεχών της με το χώρο αλλά και τη διαπίστωση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα συστήματα πυρόσβεσης των νέων σηράγγων των Τεμπών πραγματοποιήθηκε από την ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας στη σήραγγα Τ2 των Τεμπών, λίγες μέρες πριν δοθεί στην κυκλοφορία.

Πυροσβέστες του 1ου και 3ου Π.Σ Λάρισας, άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ, του ΕΚΑΒ, της αστυνομίας και εργαζόμενοι της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» μετείχαν σε άσκηση με σενάριο την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα και παράλληλα τη διάσωση και τον  απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων από τα οχήματά τους, συνέπεια τροχαίου ατυχήματος που προκλήθηκε πλησίον της πυρκαγιάς.

Σε μια πλήρως συντονισμένη όσο και δύσκολη στην εκτέλεσή της άσκηση διαπιστώθηκε η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων και Υπηρεσιών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ επί τόπου βρέθηκαν ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Πέτρου, ο Περιφερειακός Διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, οι Αξιολογητές Πύραρχος Ιωάννης Ράπτης Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας και Αντιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας Διοικητής της Π.Υ. Κατερίνης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Τσιόφας Δημήτριος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ