ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: NA ΑΝΑΛΑΒΕI ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ TΗΣ Η Δ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Ανακοίνωση για το θέμα των αδέσποτων στο δήμο Τυρνάβου εξέδωσε η παράταξη Δράση Πολιτών καλώντας τη δημπτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της. Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής Αστ. Ροντούλης αναφέρονται τα εξής:

“Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον Δήμο λόγω της ραγδαίας αύξησης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κυρίως σκύλων).

Η δημοτική αρχή Τυρνάβου για ακόμα μία φορά αποδεικνύει περίτρανα πως η παρουσία της είναι απλώς διακοσμητική. Κάθε μέρα που περνάει ο Δήμος βυθίζεται στην πλήρη εγκατάλειψη! Θύματα αυτής της αδιαφορίας, πέρα από τους δημότες, είναι πλέον και τα ζώα.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα, κύριος Χρήστος Τσιόπας, φαίνεται ότι αδυνατεί να διαχειριστεί το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον δήμο μας. Αποτέλεσμα, τα αδέσποτα ζώα να αυξάνονται δραματικά.

Παράδειγμα αποτελεί, ότι προφανώς δεν μπήκε καν στην διαδικασία να αιτηθεί του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για χρηματοδότηση των Δήμων για την λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων. Να τον ενημερώσουμε πάντως πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει λήξει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016!

Να υποθέσουμε πως με την ίδια λογική ο Δήμος Τυρνάβου ήταν ανύπαρκτος στην Α΄ Πανελλαδική Συνάντηση Φιλοζωικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, η οποία και απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους δήμους της χώρας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τουλάχιστον η δημοτική αρχή δεν αγνοεί  την ύπαρξη των διατάξεων του νόμου 4039/2012 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον νόμο 4235/2014, στις οποίες καθορίζονται ρητώς και σαφώς ως αρμόδιοι για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς οι Δήμοι. Σε περίπτωση πάντως που δεν το γνωρίζει την καλούμε ΑΜΕΣΑ να λάβει γνώση της ισχύουσας νομοθεσίας και των υποχρεώσεών της που απορρέουν από αυτή.

Η Δράση Πολιτών, από τις προηγούμενες  κιόλας δημοτικές εκλογές, έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα θέσει σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων ως η επόμενη δημοτική αρχή. Δεσμευόμαστε πως θα αναλάβουμε όλες τις νομικές αλλά και ηθικές μας  υποχρεώσεις, με σεβασμό τόσο απέναντι στους δημότες όσο και απέναντι στα ίδια τα ζώα.

Το μόνο που ζητάμε από στους συμπολίτες μας είναι … υπομονή!

«Ανύπαρκτη δημοτική αρχή είναι, θα περάσει!»”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ