ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ 2ου ΣΔΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (ΦΩΤΟ)

Μια ιδιαίτερη έκθεση με έργα των μαθητών του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Τα έργα των μαθητών του Small Museum of ART του σχολείου των φυλακών Λάρισας με τον τίτλο «Γέφυρες Τέχνης» εκτίθενται στη Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της δικτύωσής της με τα μουσεία της πόλης, ενώ πρόκειται για μια ξεχωριστή συνεργασία που καταγράφεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να γκρεμίσει τα «τείχη» των στερεότυπων, με την Τέχνη να ενώνει.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Συνόλου Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται είδη ατομικής καθαριότητας για τους άπορους φυλακισμένους (σαμπουάν, χαρτιά υγείας, σαπούνια, αφροί ξυρίσματος, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, υγρά μαντηλάκια, απορρυπαντικά σκόνη για το χέρι, τηλεκάρτες 4€ κ.ά.).

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αντιγόνη Καψάλη, ενώ τα έργα των μαθητών του 2ου ΣΔΕ θα φιλοξενηθούν στην Πινακοθήκη μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ