ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΓΑΚ ΑΓΙΑΣ

Το ΓΑΚ-Τοπικό Αρχείο Αγιάς συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Αρχείων, τηνΠαρασκευή 9-6-2017,με αφιέρωμα στον Ιδρυτή του, τον αείμνηστο Δημήτρη Αγραφιώτη, τον Δάσκαλο, τον Ερευνητή, τον Άνθρωπο με το αστείρευτο ταλέντο, το υψηλό ήθος, την ανιδιοτέλεια, τον Φίλο…

Προς αυτό τον σκοπό το αρχείο θα έχει τις «πόρτες ανοικτές», να δεχθεί το κοινό, να ενημερώσει για τη ζωή και το έργο του με έκθεση φωτογραφικού υλικού και  των βιβλίων του. Καλούνται συγγενείς, φίλοι, παλιοί μαθητές, συνεργάτες… να επισκεφθούν το αρχείο, να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους, ένα ενθύμιο από τηζωή του (φωτογραφία, σημείωμα, πληροφορία…), να μιλήσουν, για να αποδώσουμε όλοι μαζί  φόρο τιμής στον άνθρωπο που αγάπησε τον τόπο μας σαν να ήταν γενέτειρά του και τον πήγε ψηλά.

Ο επίσημος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων στοχεύει:

  • στην ευαισθητοποίηση

α. του κοινού για τη σημασία των αρχείων.

β. των φορέων λήψης αποφάσεων για τα οφέλη που προκύπτουν από την ορθή διαχείριση των αρχείων για τη χρηστή διακυβέρνηση και την ανάπτυξη.

γ. των ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών για την αναγκαιότητα της μακροπρόθεσμης διατήρησης αρχείων, καθώς και την παροχή πρόσβασης σε αυτά.

  • στην προβολή στο ευρύ κοινό των μοναδικών και εξαιρετικά σπάνιων τεκμηρίων που φυλάσσονται στους αρχειακούς φορείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ