ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» .

Κατά την συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος ποικίλα ζητήματα τα οποία αφορούν στην λειτουργία της Δ.Κ.Β.Λ.Κ.Κ., με βασικότερο την αναγκαιότητα παράδοσης του 2ου ορόφου, ο οποίος δεν είχε ολοκληρωθεί από το 2012 ως προς την εσωτερική του διαρρύθμιση και δεν είχε παραδοθεί στην Βιβλιοθήκη. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές σύνταξης αρχιτεκτονικών μελετών στον δεύτερο όροφο θα στεγάζονται: τα γραφεία του προσωπικού, διεύθυνσης, αίθουσα συνεδριάσεων, αίθουσα για τα παλαίτυπα, εργαστήριο συντήρησης βιβλίων, αίθουσα για το αρχείο των εφημερίδων και περιοδικών, τα οποία προς το παρόν υπολειτουργούν λόγω έλλειψης χώρου.

Ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Δ.Κ.Β.Λ.Κ.Κ για την πόλη μας, αφού εκτός από πόλο έλξης για το βιβλιόφιλο κοινό αποτελεί και χώρο δημιουργικότητας και απασχόλησης για παιδιά και ενηλίκους, ενώ τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσης του 2ου ορόφου για την αξιοποίηση και την προστασία του πλούτου της Βιβλιοθήκης. Επιπλέον, ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στο Υπουργείο Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων τα ζητήματα και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια  να παραμείνει η Δ.Κ.Β.Λ.Κ.Κ. κέντρο πολιτισμού και καλλιέργειας του σεβασμού στο βιβλίο. Η Δ.Κ.Β.Λ.Κ.Κ. εδώ και πολλές δεκαετίες αποτελεί στολίδι για την Λάρισα, έχοντας στην κατοχή της αναρίθμητους τόμους και μεγάλες δωρεές βιβλίων διαφόρων κατηγοριών, σημαντικά αρχεία εφημερίδων και περιοδικών, ενώ καλύπτει τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού όχι μόνο της Λάρισας αλλά και της Περιφέρειας της Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ