ΣΑΝ ΣΤΟ …ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ Ikea ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΥΣΩΝΑ

Όταν η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική λόγω καύσωνα στη Σαγκάη, οι ντόπιοι χαλαρώνουν ή παίρνουν έναν υπνάκο στα Ikea, αν καταφέρουν να βρουν …άδειο κρεβάτι.

Οι Κινέζοι έχουν μια ιδιαίτερη τάση να χρησιμοποιούν σαν να πρόκειται για το σπίτι τους τους εκθεσιακούς χώρους  του σουηδικού πολυκαταστήματος οι οποίοι κλιματίζονται, να κοιμούνται στα κρεβάτια, στους καναπέδες και να τρώνε στις τραπεζαρίες. Ειδικά  το καλοκαίρι επικρατεί …συνωστισμός.

Με τον υδράργυρο να δείχνει 37 C και έξω η ατμόσφαιρα να είναι έντονα αποπνικτική, παιδιά με τους γονείς τους, ζευγάρια και ηλικιωμένοι χαλαρώνουν και αρκετές φορές παίρνουν κι έναν υπνάκο.

Αναγνωρίζοντας προφανώς το δυνητικό κέρδος που προέρχεται από την αυξημένη κίνηση, τα Ikea επιτρέπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στους κινέζους καταναλωτές – πολλοί από τους οποίους ζουν σε μικροσκοπικά διαμερίσματα και απολαμβάνουν να ξαπλώνουν σε έναν ευρύχωρο καναπέ – να χρησιμοποιούν τους χώρους τους ως υποκατάστατο σαλονιού.

Ένα όμως κατάστημα Ikea στη Σαγκάη απαγόρευσε πέρυσι στους πελάτες του να τρώνε και να χαλαρώνουν για ώρες στη δημοφιλή καφετέριά του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε γίνει ο αγαπημένος χώρος όπου πολλοί ηλικιωμένοι -χήροι/ες ή διαζευγμένοι/ες – αναζητούσαν έναν/μια σύντροφο.

Προς το παρόν φαίνεται οτι η κατάσταση στα Ikea θα παραμείνει ως έχει, αφού το Μετεωρολογικό Γραφείο της Σαγκάης εξέδωσε κίτρινο σήμα καύσωνα αυτή την εβδομάδα, το οποίο προειδοποιεί για θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 35 βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ