ΣΗΜΕΡΑ …ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ Emoji!

Η 17η Ιουλίου ανακηρύχθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Emoji από την Emojipedia, μια ιστοσελίδα που καταγράφει τα εικονίδια αυτά.

Τα emoji που αρχικά χρησιμοποιούνταν μόνο από τα “σπασικλάκια” για να ανταλλάσσουν μηνύματα, είναι πλέον εξαιρετικά δημοφιλή. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα emoji ίσως να είναι η πιο γρήγορα διαδεδομένη γλώσσα στο διαδίκτυο.

Τα Emoji (στα ιαπωνέζικα σημαίνει “εικόνα-χαρακτήρας”) είναι εικονίδια που οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και smartphones στέλνουν ο ένας στον άλλο για να μεταδώσουν ένα νόημα ή συναίσθημα.

Αν και έχουν γίνει δημοφιλή πρόσφατα, η χρήση της γραμματοσειράς για δημιουργία γραφικής τέχνης χρονολογείται από την “τέχνη της γραφομηχανής” της δεκαετίας του 1940.

Αλλά με την εμφάνιση του διαδικτύου, τα emoji και οι πρόδρομοι τους, τα emoticons, εξελίχθηκαν γρήγορα. Η πρώτη χρήση γραφικού κειμένου στους υπολογιστές ήταν το 🙂 emoticon, που προτάθηκε το 1982 από έναν άνθρωπο ο οποίος απογοητεύθηκε από την αδυναμία του συναδέλφου του να καταλάβει πότε έκανε ένα αστείο.

Η Unicode Consortium, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έκανε ένα σύνολο προτύπων για τα emoji.  Σήμερα υπάρχουν 722 emoji.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ