ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΔΙΑΡΡΟΕΣ» ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Διάλογος αλλά και… γκρίνιες ξεκίνησαν για πολλοστή φορά στη Λάρισα στο άκουσμα της είδησης πως δύο ακόμη ποδοσφαιρικά ταλέντα του νομού αναχώρησαν για άλλες πολιτείες, υπογράφοντας συμβόλαια με ομάδες των Αθηνών.

Οι περιπτώσεις του 16χρονου επιθετικού του Τοξότη Λάρισας Γ. Ζαχαράκη που παρά το νεαρό της ηλικίας του αναδείχτηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος για να καταλήξει στον Ολυμπιακό, αλλά και αυτή του 17χρονου Σταύρου Κατσή του Ηρακλή Λάρισας που υπέγραψε στην Κ18 του Ατρόμητου Αθηνών προκάλεσαν αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν ποιος ο ρόλος τόσο των ακαδημιών των ομάδων, όσο και η στάση των γονιών των παικτών αλλά και η πολιτική της ΑΕΛ αναφορικά με το θέμα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η περίπτωση Κατσή δεν απασχόλησε ποτέ τους «βυσσινί», κάτι που δεν ισχύει για το Γ. Ζαχαράκη αφού σχετική πρόταση της ΑΕΛ απορρίφθηκε από το σύλλογό του, προφανώς για οικονομικούς λόγους.

Όπως και να’χει η «αιμορραγία» σε ταλέντα στο νομό μάλλον θα συνεχισθεί, όταν σωματεία όπως ο ΟΣΦΠ είναι σε θέση να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, την ώρα που οι μάνατζερ «κάνουν παιχνίδι» με βάση τα κέρδη τους και νοοτροπίες ορισμένων έχουν ως αποτέλεσμα νεαροί αθλητές να καταλήγουν σε ομάδες του κέντρου για το… πρεστίζ και τον εγωισμό τους πληρώνοντας πολλές φορές τις ακαδημίες για τη διαμονή των παιδιών  σ’ αυτές.

Σίγουρα το θέμα είναι σοβαρό και χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και από την ΠΑΕ ΑΕΛ, ωστόσο η απάντηση σε καμιά περίπτωση δεν είναι να ρίχνουμε λάσπη στις ακαδημίες της πόλης «περιφέροντας» την άποψη πως είναι απλά επιχειρήσεις με στόχο το κέρδος.

Αν μη τι άλλο γίνεται δουλειά και φαίνεται αν κρίνουμε από τις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και αλλού.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ