Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ

Ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για μεθοδεύσεις στην ανάθεση σε ιδιώτες της Γιορτής Κρασιού 2017 εξέδωσε η παράταξη “Δράση Πολιτών” δήμου Τυρνάβου. Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής Στ. Ροντούλης αναφέρονται τα εξής:

“Όλοι συνομολογούν ότι η Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα είναι ένα μείζον πολιτιστικό γεγονός προβολής του τοπικού παραγωγικού δυναμικού και συνάμα μια ευκαιρία διασκέδασης των δημοτών.

Τούτου δοθέντος, ευλόγως θεωρούμε πως όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίζουν τη διοργάνωση και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της γιορτής, υπό την απαράβατη προϋπόθεση, όμως, ότι δεν διαιρούνται οι πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους και ότι υπάρχει οικονομικό όφελος για τον Δήμο και όχι για συγκεκριμένα  ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

Δυστυχώς, η μειοψηφούσα δημοτική αρχή, με μεθοδεύσεις που βγάζουν μάτια, καταστρατηγεί την προεκτεθείσα απαράβατη προϋπόθεση, χρησιμοποιώντας ως φύλλο συκής δήθεν προσκλήσεις ενδιαφέροντος σε ιδιώτες, για να δοθεί η εικόνα μιας ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος.

Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική και δεν φτιασιδώνεται. Όλοι γνωρίζουν ήδη τα ονοματεπώνυμα των ιδιωτών στους οποίους θα ανατεθεί , έναντι αντιτίμου, η διοργάνωση της γιορτής, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για το Δήμο, το οποίο,σύμφωνα με μια άλλη φιλοσοφία δράσης, θα μπορούσε να επενδυθεί εκ νέου για την αναβάθμιση του “πάρκου Αγίου Γεωργίου”.

Λέμε, λοιπόν, στον κύριο Σαρχώση να μην κουράζεται με ανόητες δημοσιεύσεις, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι “το παιχνίδι είναι στημένο”.Θέλει δεν θέλει, τελικά θα υπογράψει την ανάθεση της γιορτής στους γνωστούς ιδιώτες, οι οποίοι ως επιχειρηματίες κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Αντί, λοιπόν, να παραπλανά τον κόσμο με στημένες διαγωνιστικές πομφόλυγες, καλά θα κάνει ο επικεφαλής της παραπαίουσας δημοτικής αρχής να μας ενημερώσει για τον μίτο που συνδέει την Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα με το Καρναβάλι του Τυρνάβου. Τότε σίγουρα θα πέσουν οι μάσκες και θα φανεί “η παράγκα που στήνει τους αγώνες””.
 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ