ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟΝ… ΑΝΕΜΟ!

Συνήθειο για τους δημοσιογράφους, ειδικά των μεγάλων διοργανώσεων, το τετριμμένο «η αξία του νικημένου δίνει δόξα στο νικητή», πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την κούρσα «της μιας ανάσας» και το θηρίο των 100 μέτρων που ακούει στο όνομα Γιουσέιν Μπόλτ.

Ο Τζαμαϊκανός είπε το «αντίο» στο Λονδίνο κλείνοντας μια μοναδική καριέρα με ήττα, με το χαμένο να κάνει το γύρο του θριάμβου για να γνωρίσει την αποθέωση, την ώρα που ουδείς έδειξε να ασχολείται με το «χρυσό» νικητή που μάλλον θα πρέπει να «καταπιεί» πολλά 100άρια για να αποδείξει στους φιλάθλους πως επέστρεψε «καθαρός».

Και όμως, δευτερόλεπτα μετά το θρίαμβό του ο Τζάστιν Γκάτλιν έσπευσε να υποκλιθεί μπρος στον «άνεμο» της Τζαμάικα, τον οποίο λίγο νωρίτερα υποχρέωσε σε ήττα στην τελευταία κούρσα της λαμπρής καριέρας του.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο άνθρωπος που χάλασε τη γιορτή του Μπόλτ κατάφερε στα 35 του χρόνια να γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής στην ιστορία των 100 μέτρων.

Θα πείτε πέρασε σε δεύτερη μοίρα και αυτό, ναι μα αν μη τι άλλο αξίζει την υπόκλισή μας, όταν μάλιστα εκείνος υποκλίθηκε και για χάρη μας μπρος τον αθλητή που πέρασε στην ιστορία ως 3ος και καλύτερος!

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: SPORT 24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ