Η ΧΙΛΗ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ 2.5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥΣ

Η κυβέρνηση της Χιλής μόλις απέρριψε ένα έργο εξόρυξης 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να διατηρήσει την άγρια ζωή που απειλείται με εξαφάνιση.

Η πρόταση αφορούσε την εξόρυξη σιδήρου από την επιχείρηση Andes Iron, στην περιοχή Coquimbo. Η περιοχή είναι επικίνδυνα κοντά στο εθνικό πάρκο Humboldt Penguin Reserve: μια συλλογή από νησιά που φιλοξενούν και προστατεύουν τον πιγκουίνο Humboldt, μαζί με πολλά άλλα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Εάν η κυβέρνηση της Χιλής αποδεχόταν την πρόταση, η επιχείρηση θα είχε ξεκινήσει την εξόρυξη εκατομμυρίων τόνων μετάλλου από τη γη, και θα είχε κατασκευάσει ένα λιμάνι για την εξαγωγή του μετάλλου.

Όταν οι υπεύθυνοι προστασίας του περιβάλλοντος προειδοποίησαν ότι τα σχέδια θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν τους πιγκουίνους, η χιλιανή κυβέρνηση αρνήθηκε.

“Τα αντισταθμιστικά μέτρα ήταν ανεπαρκή και δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την προστασία των ειδών”, δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος Marcelo Mena στο Associated Press.

“Δεν είμαστε ενάντια στην οικονομική ανάπτυξη ή σε έργα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά πρέπει να προσφέρουν τα κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ