ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ

Το δρόμο της δικαιοσύνης δείχνει να παίρνει η υπόθεση του σχολείου της Σωτηρίτσας, το κλείσιμο του οποίου προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων από γονείς και μαθητές της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μετά την άκαρπη συνάντηση με το διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σωτήρη Βούλγαρη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αποκλείεται μεταφορά των μαθητών της Σωτηρίτσας σε δημοτικό σχολείο της Αγιάς λόγω πληθώρας παιδιών αλλά και αδυναμίας κάλυψης των εξόδων μεταφοράς τους από την πλευρά του δήμου οι γονείς των μικρών μαθητών στράφηκαν στη δικαιοσύνη ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το θέμα τέθηκε παρουσία δικηγόρου στην Εισαγγελία Λάρισας προκειμένου να εξετασθεί εντός του επόμενου 24ωρου, με τους απογοητευμένους μα και οργισμένους γονείς να επιμένουν στη λειτουργία του σχολείου της Σωτηρίτσας.

«Το σχολείο λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και ξαφνικά κρίνεται ακατάλληλο, ας μας δώσουν απαντήσεις διότι εδώ κάποιος παρανομεί», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση γονέα, την ώρα που για δεύτερη μέρα οι μικροί μαθητές δεν μπήκαν σε αίθουσα διδασκαλίας, αρνούμενοι να μετακινηθούν στη Μελιβοία.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως και οι ίδιοι οι γονείς εμφανίζονται «εγκλωβισμένοι» σε μια δύσκολη κατάσταση, αφού βάσει νόμου καλούνται να γράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο που θα τους υποδειχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εκπαίδευσής τους.

«Ας δώσουν τώρα απαντήσεις και λύσεις στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν πριν τα παιδιά μας καταλήξουν με το στανιό και την αστυνομία στη Μελιβοία», τονίζουν κάτοικοι της περιοχής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ