ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ 600.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αναβαθμισμένο, με πληρότητα που αγγίζει το 100% και προβλεπόμενα έσοδα περίπου 600.000 ευρώ ανοίγει τις πύλες του στις 24 Σεπτεμβρίου το παζάρι της Λάρισας

«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της πόλης, αναβαθμισμένη πλήρως ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, την ποιότητα των εκδηλώσεων και την αισθητική της και σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα μουσειακό γεγονός», τόνισαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχείο Λάρισας με αφορμή την έναρξη του παζαριού οι αντιδήμαρχοι κκ Σούλτης και Νταής.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία μελέτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που αφορούσαν στην περσινή διοργάνωση, όπου σε δείγμα 400 ατόμων διαπιστώθηκε  συνύπαρξη διασκέδασης και αγορών, ενώ το 65% των επισκεπτών ήταν Λαρισαίοι, το 20% επισκέπτες ολόκληρης της περιφερειακής ενότητας και ένα 17% επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

«Αξίζει να επισημανθεί πως ένα 36% διανυκτέρευσε στην πόλη, ενώ από αυτούς το 12% επέλεξε τα ξενοδοχεία της Λάρισας», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Νταή, με τον αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη να υπεραμύνεται της επιλογής Μποφίλιου για την εναρκτήρια συναυλία υπογραμμίζοντας πως «η Μποφίλιου ταιριάζει σε μια γιορτή και το παζάρι είναι τέτοια!».

Σημειώνεται πως στο χώρο θα λειτουργήσουν και φέτος χημικές τουαλέτες και τουαλέτες για ΑμεΑ, ενώ ο κ. Σούλτης αναφερόμενος στα «περί γκάγκστερ» που ακούστηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας ξεκαθάρισε πως «το “πίσω” παζάρι έχει τελειώσει, ενώ πλέον δεν υπάρχουν αναθέσεις και όλα γίνονται με διαγωνισμούς, υπάρχουν πιστοποιήσεις, πυρασφάλεια κλπ».

Άξιο αναφοράς τέλος είναι και το γεγονός πως οι 800 περίπου θέσεις έχουν σχεδόν καλυφθεί, ενώ εκκρεμούν περίπου 70 αιτήσεις εκ των οποίων θα ικανοποιηθούν ορισμένες για την καλύτερη λειτουργία του χώρου (αερισμός, άνετη κίνηση κλπ).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ