ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ανακοίνωση των οργανώσεων της ΛΑΕ στη Θεσσαλία

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων ενάντια στις συνεχιζόμενη κυβερνητική επίθεση στις συντάξεις.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια ανάλγητη πολιτική προχώρησε πρόσφατα σε νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, σε νέα μείωση των κύριων συντάξεων όσων έχουν διαδοχική ασφάλιση.

Αυτά σε συνέχεια της δραστικής μείωσης που επέβαλλε στις συντάξεις χηρείας, σε συνέχεια της μείωσης που έχει προγραμματίσει μέσω του επανυπολογισμού όλων των συντάξεων και της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Παράλληλα όλο και μεγαλώνει η αναμονή για τους εν δυνάμει συνταξιούχους και ακόμη και τα ίδια τα ταμεία παραδέχονται ότι εκκρεμούν 330.000 αιτήσεις.

Αυτό που απαιτείται είναι το σταμάτημα της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής για τις συντάξεις και η εφαρμογή ενός προγράμματος στήριξης των συντάξεων με τη σταδιακή επαναφορά των συνταξιουχικών δικαιωμάτων που πετσόκοψαν όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων, με τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, με τη μείωση της ανεργίας, με την αύξηση των μισθών και συνακόλουθα την αύξηση των εσόδων του ασφαλιστικού συστήματος.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανθεσσαλική συγκέντρωση που καλούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, αύριο Πέμπτη 05/10 στις 10.30 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ