Ο ΚΑΒΓΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ – ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, Η ΦΩΤΙΟΥ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ

Η τοποθέτηση της υφυπουργού Θ. Φωτίου στη χθεσινή σύσκεψη υπουργών, περιφερειάρχη, δημάρχου και βουλευτών παρουσία του πρωθυπουργού, ήταν φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του περιφερειάρχη με το δήμαρχο Λαρισαίων, αφού η υφυπουργός,

ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε αιχμές για άρνηση του κ. Αγοραστού να προωθήσει το κέντρο κοινότητας του δήμου Λαρισαίων.

Φυσικά δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ίδια σύσκεψη ο πρωθυπουργός άφησενα εννοηθεί ότι υπάρχει ευθύνη της περιφέρειας για τη μη ολοκλήρωση κάποιων μελετών για το αρχαίο θέατρο όταν τις μελέτες έχει αναλάβει το “Διάζωμα” με το οποίο υπέγραψε σχετική σύμβαση ο δήμος, ενώ και οι διαφορετικές απόψεις Αγοραστού – Καλογιάννη για τον Αχελώο έπαιξαν και αυτές το ρόλο τους.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν χθες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου στη Λάρισα ο κ. Αγοραστός να ζητήσει σε υψηλούς τόνους εξηγήσεις από τον κ. Καλογιάννη  υπενθυμίζοντάς του ότι για το θέμα του Κέντρου Κοινότητας διορθώθηκαν κάποια λάθη που υπήρχαν με ευθύνη του δήμου και η πρόταση επανακτατέθηκε, ενώ τόνισε φανερά εκνευρισμένος ότι η περιφέρεια έχει εγκρίνει όλα τα έργα και τις μελέτες που κατέθεσε ο δήμος, άναψε το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση με 15 εκ. € των παρεμβάσεων στη Λάρισα, δεν εισπράττει ενοίκιο για το ΚΕΠ, ενώ δεν ζητά και το μερίδιο που της αναλογεί από τις εισπράξεις των τελών λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με όσα διημείφθησαν χθες ο περιφερειάρχης περίμενε από το δήμαρχο να πει μέσα στη σύσκεψη ότι υπάρχει αρμονική συνεργασία και επιπλέον να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ