«ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!

Σκηνές βγαλμένες από ένα κομματικό παρελθόν που πιστεύαμε πως αφήσαμε χρόνια πριν πίσω μας και συμπεριφορές τύπου «Γκρούεζα» βιώσαμε το απόγευμα της Τετάρτης με αφορμή παρέμβαση εκπαιδευτικών που επιχείρησαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου,

στο περιθώριο των εργασιών του Περιφερειακού Συνεδρίου.

Με τον υπουργό λίγο νωρίτερα να έχει σειρά επαφών στους διαδρόμους του ξενοδοχείου και να ανταποκρίνεται στο αίτημα για συνάντηση μαζί τους, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ κλήθηκαν για να απαθανατίσουν  τις επαφές, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επίμονη άρνηση του γραμματέα του κόμματος Πέτρου Παπαγεωργίου, ο οποίος απαγορεύοντας τη χρήση φωτογραφικών μηχανών επικαλέστηκε μέχρι και τη συνδρομή της αστυνομίας σε περίπτωση που παρακούγαμε τις εντολές του!

Επιμένοντας πως η συνάντηση «δεν είναι θεσμική και προγραμματισμένη» και τονίζοντας πως «κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες για παιχνίδια και σκοπιμότητες» ο κ. Παπαγεωργίου σε υψηλό τόνο αλλά και μπροστά στην επιμονή των δημοσιογράφων δέχτηκε να παραβρεθούμε στο καφέ του ξενοδοχείο(!) και να φωτογραφίσουμε «μόνο με άδεια του υπουργού».

Με τον Κώστα Γαβρόγλου να δηλώνει από την πρώτη στιγμή πως δεν έχει πρόβλημα να απαθανατισθεί η συνάντηση, ο γραμματέας του κόμματος μπήκε και πάλι μπροστά πετυχαίνοντας τελικά να μπλοκάρει τις φωτογραφίες μπροστά στον αμήχανο υπουργό!!

Αλήθεια από πότε κύριοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο θεσμικός ρόλος, όπως είναι αυτός του υπουργού Παιδείας , μπορεί ελαφρά τη καρδία να γίνεται θυσία μπρος στα όποια κομματικά παιχνίδια και κόντρες σε τοπικό επίπεδο;

Λίγη σοβαρότητα αλλά και σεβασμός στο έργο του δημοσιογράφου που για ώρες ατέλειωτες έκανε τη δουλειά του για την ενημέρωση και την επικοινωνία των θέσεων των συνέδρων δεν θα έβλαπτε!

Όσο για τα «εγώ έχω την ευθύνη, έτσι κι αλλιώς θα γράψετε, φωτογραφίες δεν θα έχετε», τα αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών που προφανώς είναι σε θέση να κρίνουν και τι γράφεται και ποιοι τελικά «φωτογραφίζονται» ως βασιλικότεροι του βασιλέως.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ