ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΗ Β’ ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Στο πλαίσιο του 10ημερου δράσης της Γραμματείας Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Β’ ΔΟΥ Λάρισας παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στην πολιτική των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και της φοροληστείας που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους,

εμπόρους και επαγγελματίες. Η δράση συνεχίζεται την Τετάρτη 15 Νοέμβρη στις 15:30 το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, ενάντια στους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής, σε όσους αγωνίζονται για να μην βγαίνουν στο “σφυρί” οι λαϊκές κατοικίες και η μικρή επαγγελματική στέγη, για να κατοχυρωθεί νομοθετικά η προστασία τους.

Οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ψήφισμα με στόχο να προωθηθεί στο υπουργείο Οικονομικών στο οποίο αναφέρουν τα εξής:

“ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες περί «δίκαιης ανάπτυξης» ή περί επιστροφής στην κανονικότητα, ενώ συνεχίζει την εξοντωτική φορολογία των μικρών αυτοαπασχολούμενων, οδηγώντας χιλιάδες στη χρεοκοπία και την ανεργία. Τα κατασχετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες συναδέλφους, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα.

Κινδυνεύουν ακόμη και με κατάσχεση εργαλείων της δουλειάς τους και πρώτης κατοικίας αν δεν πληρώσουν ή δε ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Την αλήθεια για τα ματωμένα πλεονάσματα την βλέπουμε στις τσέπες μας, στα άδεια ταμεία μας, στα καθημερινά λουκέτα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων, στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Στην Λάρισα καθημερινά φτάνουν κατασχετήρια, την ώρα που από την αρχή της χρονιάς πάνω από 700, κυρίως μικρές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, κεντρικότατοι δρόμοι όπως η Βενιζέλου ερημώνουν, με την τάση να εξαπλώνεται και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, ενώ στις συνοικίες της πόλης τα μικρομάγαζα που έχουν απομείνει «φυτοζωούν».

Την ίδια στιγμή μονοπωλιακοί όμιλοι «διαγκωνίζονται» μεταξύ τους στο κέντρο και πέριξ της πόλης, για να αρπάξουν και τα τελευταία «ψίχουλα» από τους τζίρους των μικρομάγαζων. Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ξεκάθαρη, όλα τα μέτρα έχουν στόχο να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικρών επιχειρήσεων, να διευκολύνουν τους ομίλους και τα μονοπώλια με φοροαπαλλαγές και προνόμια, για να πάρουν και το τελευταίο μερίδιο της αγοράς που έχει απομείνει.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ

ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΧΡΕΩΝ

ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Απαιτούμε:

  • Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους
  • Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών.
  • Άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις.
  • Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

 Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

 Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημά μας από το πρώτο ευρώ Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.

 Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

 Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ