ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

ΕΟΔ (το σημείο του ατυχήματος)

Σοβαρά τραυματισμένη εντοπίστηκε μία 35χρονη αλλοδαπή ορειβάτης που νωρίτερα είχε τραυματισθεί στον Όλυμπο, όπου και στήθηκε από το πρωί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10.53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο “Γ. Αποστολίδης” και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Η 35χρονη ορειβάτης τραυματίστηκε μετά από πτώση στο «λούκι» του Στεφανιού στον Όλυμπο και σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, ενώ στην πολύωρη επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 11 πυροσβέστες από την Κατερίνη, το Λιτοχώρο, και τη 2η ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται πως άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο αίτημα των σωστικών συνεργείων για τη διάθεση ελικοπτέρου στον Όλυμπο, αφού ελικόπτερο super puma έσπευσε στον τόπο του ατυχήματος χωρίς δυστυχώς να καταφέρει να προσεγγίσει, ενώ την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο της 110 ΠΜ αναμένει ασθενοφόρο για τη μεταφορά της στο ΓΝΛ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι διασώστες μετέφεραν ήδη τη γυναίκα, που φέρει πολλαπλά κατάγματα, στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης», από όπου και θα επιχειρηθεί η μεταφορά της με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΕΟΔ (το σημείο του ατυχήματος)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ