«Η ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ… ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ!» ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Τη Βελγο-γαλλική κωμωδία «Η Ολοκαίνουργια… Καινή Διαθήκη!» σε σκηνοθεσία Ζακό Βαν Ντορμέλ, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στις 21:30, στο Χατζηγιάννειο.

Πολλοί αναζήτησαν μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες το Θεό και το λόγο Του.

Σύμφωνα με τον Βαν Ντορμέλ ο Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλλες! Κοκομούτσουνος σαν τον Μπενουά Πελβούρντ («Το Τίμημα της Δόξας», «Coco Before Chanel», «Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες»), είναι ένας μίζερος, μικρόψυχος και αυταρχικός τύπος που πίνει, καπνίζει και περνά την ώρα του βρίσκοντας τρόπους να βασανίζει τους ανθρώπους.

Η καλόκαρδη γυναίκα του, η Παναγία, μπορεί να μη βγάζει άχνα και να έχει περιοριστεί στο ρόλο της νοικοκυράς, η μικρή κόρη του Εά, όμως, δεν αντέχει άλλο τη συμπεριφορά του και τον αποκλεισμό της σε ένα διαμέρισμα όπου κάθε επαφή με τον έξω κόσμο είναι απαγορευμένη.

Αποφασίζει λοιπόν, να ακολουθήσει τα βήματα του αδελφού της, του Ιησού, και να «κατέβει» στους ανθρώπους, προσφέροντάς τους έναν καινούργιο τρόπο ζωής και μια ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη.

Έτσι, χακάρει το πατρικό κομπιούτερ, δημοσιοποιεί σε όλους τους θνητούς το χρόνο θανάτου τους (επακολουθεί παγκόσμιος πανικός) και δραπετεύει στους δρόμους των Βρυξελλών, αναζητώντας τους νέους, δικούς της Αποστόλους.

Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, επίσημη συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τον Μάιο του 2015, επίσημη υποψηφιότητα του Βελγίου για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2016,  σάτιρα με ξεκαρδιστικές σεναριακές ιδέες και σουρεαλιστικό, μαύρο χιούμορ.

Κωμωδία 2015 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 112′

Βελγο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζακό Βαν Ντορμέλ με τους: Μπενουά Πελβούρντ, Κατρίν Ντενέβ, Φρανσουά Ντεμιέν, Γιολάντ Μορό, Πίλι Γκρουν.

Γενική είσοδος 4 ευρώ