ΙΣΟΒΙΤΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τον δικό τους αγώνα για να αφήσουν πίσω τους γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος που τους οδήγησαν στις φυλακές και μάλιστα με ισόβιες καταδίκες δίνουν 4 κρατούμενοι των Δικαστικών Φυλακών Λάρισας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για προπτυχιακές σπουδές.

Πρόκειται για 4 ισοβίτες οι τρεις εκ των οποίων φοιτούν στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας και ο ένας στο τμήμα Πολιτισμού του ΕΑΠ, που έχουν εξασφαλίσει και την υποτροφία της πολιτείας  για τις σπουδές τους αυτές.

Οι 4 κρατούμενοι είναι επιμελείς φοιτητές και ήδη έχουν εγγραφεί στο 3 εξάμηνο των σπουδών τους και φιλοδοξούν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και ζήλο ώστε να τελειώσουν κανονικά τις σπουδές τους και να αποκτήσουν το πτυχίο που δεν μπόρεσαν να πάρουν σε συνθήκες ελευθερίας.

Καθημερινός αγώνας για τους 4 κρατούμενους που έχουν βρει ένα σημαντικό στήριγμα στο σχολείο 2ης ευκαιρίας των φυλακών και στους ανθρώπους του, οι οποίοι τους παρέχουν σε καθημερινή βάση χώρο και μέσα για να μελετούν τα μαθήματα της σχολής τους και να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές για να κάνουν τις εργασίες τους και να έχουν πρόσβαση στις σημειώσεις.

Οπως μαθαίνουμε η συνέπεια στις σπουδές μπορεί να θεωρηθεί εργασία εντός της φυλακής με τις όποιες διευκολύνσεις μπορεί να σημαίνει αυτό για έναν κρατούμενο ακόμη και στην προσμέτρηση της ποινής, ενώ ο στόχος τους για την απόκτηση πτυχίου θα αποτελέσει αναμφισβήτητα ένα μοναδικό εφόδιο μετά την αποφυλάκισή τους και την προσπάθεια επανένταξης στην κοινωνία.

Σίγουρα αξιέπαινη προσπάθεια από 4 ανθρώπους που μπορεί να ξέφυγαν κάποια στιγμή της ζωής τους αλλά βρήκαν το κουράγιο ακόμη και πίσω από τα κάγκελα να παλέψουν για μία καλύτερη ζωή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ