ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΜΕΤΑ ΤΟ 2-1 ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Παιχνίδι για γερά νεύρα ο πρώτος ημιτελικός του ARENA ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ, με τους «βυσσινί» να κάνουν βήμα πρόκρισης επικρατώντας με 2-1 της Ένωσης, φτάνοντας στη νίκη με ανατροπή και μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα!

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του φιλάθλου της ΑΕΛ Χρ. Τζανάρα που «εφυγε» από τη ζωή ξεκίνησε η αναμέτρηση, ενώ παίκτες και διοίκηση πρόσφεραν ανθοδέσμη στην κόρη του που βρισκόταν στην κερκίδα.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησε μόλις στο 2’, όταν ο Βράνιες με κεφαλιά έδωσε στον Λαμπρόπουλο, αυτός κατέβασε τη μπάλα και σούταρε από κοντά, ωστόσο ο Μπόζοβιτς ήταν εκεί πέφτοντας και μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, εξαιτίας και των πολλών φάουλ, ενώ τις φάσεις ανέκοπτε και ανεγκέφαλος της εξέδρας με τη χρήση σφυρίχτρας, με το διαιτητή του αγώνα Πρ. Ζαχαριάδη να διακόπτει το παιχνίδι στο 12’ κάνοντας τις σχετικές συστάσεις!

Η ΑΕΛ πέρασε μπροστά στο 13’ απειλώντας με σουτ του Φατιόν που έβγαλε πέφτοντας σωστά στη γωνία του ο Μπάρκας, ενώ 2’ λεπτά αργότερα ο Αγκάνοβιτς πέρασε πάσα στον Κρίζμαν, εκείνος γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου δεν υπήρχε κανείς για να απειλήσει την εστία της ΑΕΚ.

Με τον αγωνιστικό χώρο για μια ακόμη φορά να μην είναι σύμμαχος των ποδοσφαιριστών η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της και στο 24’ ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Μπάρκας, ενώ στο 28’ απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών όταν μετά από σκληρό φάουλ του Βράνιες στο Ναζλίδη ο επιθετικός της ΑΕΛ ζήτησε το λόγο και τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την παρέμβαση του διαιτητή που «κιτρίνισε» και τους δύο παίκτες για το μεταξύ τους επεισόδιο.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στην Ένωση, αφού λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόζοβιτς, ενώ με το σφύριγμα του Ζαχαριάδη δεν έλειψαν οι εντάσεις στη φυσούνα και η ανταλλαγή «γαλλικών» μεταξύ των παικτών την ώρα που κατευθύνονταν στα αποδυτήρια, με την κερκίδα να «στολίζει» με τη σειρά της τους φιλοξενούμενους.

Στο ημίχρονο η ΠΑΕ ΑΕΛ προχώρησε και στην έκδοση ανακοίνωσης όπου και ανέφεραν τα εξής: «Ζήτω η εξυγίανση! Ο πιο καθαρός ημιτελικός της Ελλάδος… Δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει τίποτα .Η λέξη ντροπή είναι πολύ λίγη γι αυτό που ζούμε», ενώ με την έναρξη της επανάληψης το παιχνίδι πήρε φωτιά όταν στο 51’ και σε φάση στο κέντρο του γηπέδου οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ σταματώντας χωρίς σφύριγμα του διαιτητή, ο Μασούντ βγήκε μπροστά και κεραυνοβόλησε το Μπόζοβιτς γράφοντας το 0-1 για την ΑΕΚ!

Με το γήπεδο πλέον να «βράζει» ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου στο Ναζλίδη εντός περιοχής και ο επιθετικός της ΑΕΛ δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, γράφοντας στο 57’ το 1-1 για την ΑΕΛ, ενώ στο 63’ νέα προσπάθεια και σουτ του Ναζλίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Ένωσης!

Η ΑΕΚ ανέβηκε μετά το 75’ πιέζοντας την ΑΕΛ για ένα δεύτερο τέρμα, ενώ στο 76’ ήταν η σειρά της για δοκάρι, με τη μπάλα να μην κάνει το χατίρι στο Χριστοδουλόπουλο, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς!

Η νίκη της ΑΕΛ ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις του αγώνα, αφού στο 92’ ο Λεοζίνιο βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Κρίζμαν και κείνος εκτέλεσε με το αριστερό το Μπάρκα σημειώνοντας το 2-1 για την ομάδα του, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης που δίνει προβάδισμα στους «βυσσινί» για την πρόκριση, σε μια δύσκολη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90’ Γιοβάνοβιτς), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (86’ Χούμπτσεφ), Αγκάνοβιτς (81’ Λεοζίνιο), Κρίσμαν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79’ Γκάλο), Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Κλωναρίδης (68’ Γαλανόπουλος), Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B AEK FC

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ