“ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2018” ΤΟ OLD SPIRIT ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Την κορυφαία ειδική διάκριση “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2018” απέσπασε φέτος το OLD SPIRIT (Παλαιωμένο Τσίπουρο) του Αγροτικού Οινοποιητικού Συν/σμού Τυρνάβου στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα για τρίτη συνεχή χρονιά κατακτά χρυσό μετάλλιο με την υψηλότερη βαθμολογία.

Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με την «αναγνώριση του δικαιώματος διοργάνωσης – διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και υπό την αιγίδα των κάτωθι φορέων:

  • Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου
  • Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου
  • Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων
  • Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων

 

  • Ένωση Ελλήνων Οινολόγων
  • Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
  • Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών
  • Δήμος Θεσσαλονίκης

    Ο «Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», σύμφωνα με τις αξιολογήσεις έμπειρων γευσιγνωστών που συμμετείχαν, διαθέτει εξαιρετική ποιότητα στις διαγωνιστικές του διαδικασίες, ενώ έχει πετύχει και την αναγνώριση της μεγάλης πλειοψηφίας του κλάδου.
    Αξίζει να σημειωθεί πως στην πορεία του στις διαδικασίες γευσιγνωσίας του έχουν συμμετάσχει ισχυρές προσωπικότητες του οινικού χώρου, παγκόσμιου επιπέδου opinion leaders.
    To 2018 αποτελεί νέο ξεκίνημα για τον Δ.Δ.Ο.Α.Θ. με ανανέωση του κανονισμού του!

Οι διαγωνισμοί «18ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης» και «4ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»πραγματοποιήθηκαν στις 27 & 28 Φεβρουαρίου και στις 1 Μαρτίου, από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με στόχο την ανάδειξη και προβολή των ποιοτικών Επώνυμων Εμφιαλωμένων Οίνων και Αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης με τη συμμετοχή οίνων από την Ελλάδα, την Κύπρο και ένα μικρότερο ποσοστό από χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.
Από το 2015 στο διαγωνισμό συμπεριλαμβάνονται και τα Αποστάγματα Αμπελοοινικής Προέλευσης, με παράλληλη γευσιγνωσία από εξειδικευμένη επιτροπή κριτών.
Οι οίνοι και τα αποστάγματα δοκιμάζονται από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ειδικούς γευσιγνώστες, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι master of wine, master sommelier, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και εκδότες περιοδικών οίνου, οινολόγοι, σύμβουλοι οίνου κτλ.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 746 δείγματα, από Ελλάδα, Κύπρο, Βραζιλία, Γερμανία, Τουρκία και Γεωργία. Τα 702 δείγματα αφορούν οίνους, ενώ τα 44 αποστάγματα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ