Γ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ: ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ 800.000 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Τον κίνδυνο να χαθούν 800.000 σπίτια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το επόμενο χρονικό διάστημα αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές της υπερφορολόγησης και της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανέδειξε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς επισημαίνοντας ότι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών

δεν έχει ακόμη φανεί στην πραγματική οικονομία.

Μιλώντας για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων σημείωσε ότι αυτό δεν το δημιούργησαν οι μικρομεσαίοι, αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις με τον υπερδανεισμό τους ενώ με δεδομένο ότι υπάρχουν και κάποιοι στρατηγικοί κακοπληρωτές ο κ. Καββαθάς κάλεσε την κυβέρνηση να βρει τρόπους να τους αντιμετωπίσει και όχι να βάζει στην ίδια ζυγαριά όλους τους μικρομεσαίους που λόγω κρίσης αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Τέλος ο κ. Καββαθάς αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό υποστήριξε ότι λόγω της στάσς που τηρούν οι τράπεζες στο 8μηνο της εφαρμογής του έχουν ενταχθεί μόλις 15 περιπτώσεις όταν το υπουργείο Οικονομικών περίμενε να ενταχθούν 400.000 επιχειρήσεις με οφειλές σε δημόσιο, ταμεία και τράπεζες.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, ενώ στο περιθώριο της επίσκεψης είχε επαφές και με επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής.

φωτο: ert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ