ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών δήμου Τυρνάβου

Υποτίθεται πως το ΥΠΑΑΤ πρέπει πρώτα να επιλύει τα στοιχειώδη προβλήματα των παραγωγών και ύστερα να κάνει μακρόπνοους σχεδιασμούς για την προώθηση και το marketing των αγροτικών προϊόντων στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί την ουσιαστική αυτή αλήθεια και επιμένει σε μια πολιτική μεγαλόστομων διακηρύξεων που δεν κάνουν τη ζωή και την επαγγελματική ενασχόληση των Ελλήνων παραγωγών απλούστερη και αποδοτικότερη.
Έτσι , για παράδειγμα , εξηγείται η εξοργιστική απάθεια που δείχνει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για δύο θέματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής μας, και όχι μόνο.
Το πρώτο θέμα έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις από τον καταρροϊκό πυρετό.Οι έρμοι οι κτηνοτρόφοι έχουν όλα τα δίκαια με το μέρος τους, έχουν προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έχουν χορτάσει από υποσχέσεις…αλλά το χρώμα του χρήματος ακόμα δεν το έχουν δει.
Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με την ανυπαρξία προσωπικού στο Κτηνιατρείο Τυρνάβου.Το πρόβλημα αυτό έχει καταστήσει την καθημερινότητα των κτηνοτρόφων πραγματικά ανυπόφορη.Η διεκπεραίωση των πιο απλών υποθέσεων (για παράδειγμα η λήψη ενωτίων)  γίνεται για τον κτηνοτρόφο πραγματικός γολγοθάς και η ταλαιπωρία τούς εξαγριώνει, καθώς τους στερεί πολύτιμες εργατώρες που πρέπει να διαθέσουν για την απαιτητική διαχείριση των κοπαδιών τους.
Δικαίως οι διαμαρτυρίες των παραγωγών πέφτουν  “βροχή”.Δικαίως οι κτηνοτρόφοι φωνάζουν και οδύρονται.Δικαίως τα υπομνήματα και οι παραστάσεις των αδικουμένων κτηνοτρόφων δεν έχουν σταματημό.
Όμως, ο κ. Κόκκαλης…ακούει;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ