ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ Ο κ. ΚΑΨΑΛΗΣ;

Μετά τα όσα υποστήριξε η σελίδα paidis.com την Πέμπτη για μήνυση του διευθυντή B/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, Γιάννη Καψάλη, κατά της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, Ελ. Αναστασοπούλου, περιμέναμε μέχρι και σήμερα την επίσημη αντίδραση του κυρίου διευθυντή για να υπάρχει σφαιρική και πλήρης ενημέρωση

του αναγνωστικού κοινού της σελίδας προς αποφυγή παρεξηγήσεων αλλά και παρερμηνειών.

Φυσικά περιμέναμε την απάντηση για να μπορέσουμε να θέσουμε στον κ. Καψάλη και κάποια ερωτήματα τα οποία μας δημιουργήθηκαν από την πορεία της δημοσιογραφικής έρευνας.

Ο κ. Καψάλης όμως αντί να μας απαντήσει, προτίμησε να μας επιτεθεί μέσω επιστολής του στην εφημερίδα «Ελευθερία» κάνοντας λόγο για έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας από μέρους μας αλλά και για “διαδρομές” της σελίδας. Πιο συγκεκριμένα στην εν λόγω επιστολή ανέφερε για εμάς:

«Δε με εξέπληξε το γεγονός ότι «τοπική δημοσιογραφική ιστοσελίδα» που είχε προαναγγείλει τη μυστική κατά τ’ άλλα ΕΔΕ ξεκίνησε το γαϊτανάκι των τελευταίων αποκαλύψεων επικαλούμενη “ασφαλείς πηγές”. Το προφανές των διαδρομών αυτών δεν περίμενα ότι θα άγγιζε την αρχαιότερη εφημερίδα της πόλης μας, από την οποία περίμενα εύλογα να τηρεί τουλάχιστον τη δημοσιογραφική δεοντολογία».

Τι μας θυμίζει άραγε αυτό το «τοπική δημοσιογραφική ιστοσελίδα που είχε προαναγγείλει τη μυστική κατά τ’ άλλα ΕΔΕ »; Ποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη φράση για εμάς; Και τι σχέση έχει ο προϊστάμενος με αυτούς;

Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Ο κ. Καψάλης υποστηρίζει ότι δεν κατέθεσε μήνυση και όπως αποδείχθηκε όντως δεν πλήρωσε παράβολο 70 0€, παράβολο πολιτικής αγωγής ούτε ορκίστηκε στο ευαγγέλιο  για να υποβάλει μήνυση.

Ο κ. Καψάλης προτίμησε να πάει στον Εισαγγελέα και να τον ενημερώσει για πράξεις της κ. Αναστασοπούλου, που σχετίζονται με την ΕΔΕ που διέταξε για το θέμα των διευθυντών, και οι οποίες σύμφωνα με όσα ο ίδιος πιστεύει, δεν είναι νόμιμες.

Πώς λέγεται αυτό κ. Καψάλη και τι σηματοδοτεί η εμφάνισή σας στον Εισαγγελέα;

Η προκαταρκτική που διατάχτηκε και η κλήση της κ. Αναστασοπούλου στον Πταισματοδίκη την Τρίτη 24 Απριλίου είναι ή όχι προϊόν της δικής σας αναφοράς στον Εισαγγελέα;

Γράφει ή όχι το χαρτί της κλήσης που πήρε η Περιφερειακή Διευθύντρια για μήνυση Γιάννη Καψάλη;

Το αν έγινε μήνυση ή αναφορά μπορεί να έχει να κάνει με δύο διαφορετικές λέξεις αλλά οδηγεί ή όχι στο ίδιο αποτέλεσμα που είναι η προκαταρκτική εξέταση;

Και να γνωρίζετε κ. Καψάλη, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ένας διοικητικός της εκπαίδευσης κάνει μήνυση ή αναφορά σε βάρος κάποιου άλλου διοικητικού. Εκείνο που μας εκπλήσσει είναι το γεγονός ότι ένας εκπαιδευτικός επιχειρεί να θολώσει τα νερά αποφεύγοντας να στηρίξει και με τα λόγια του τις ενέργειές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ