ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ που επικαλούνται κύρια σημεία από τα πρακτικά

Από τα πρακτικά των φωτοτυπημένων χειρόγραφων σημειώσεων του εκπροσώπου των Παρεμβάσεων (που εκτελεί χρέη προσωρινού γραμματέα), σχετικά με την παράσταση διευθυντών στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, την Τρίτη 8/5/18 ζητώντας τη στήριξη του σωματείου στην υπεράσπιση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων,

προκύπτουν τα παρακάτω που αφορούν τις τοποθετήσεις στο Δ.Σ. (κύρια σημεία):

Εκπρ. ΔΑΚΕ: Είμαστε ξεκάθαροι στη στάση μας απέναντι στους 6 συναδέλφους αλλά και στους υπολοίπους που έγινε η ανάκληση από την ΠΔΕ Θεσσαλίας, αν το ζητήσουν, να δηλώσουμε τη στήριξή μας.

Εκπρ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ: Δεν αποτελεί το Δ.Σ. δικαστήριο και υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και εμείς δεν το απεμπολούμε για κανέναν. Είναι δεδομένη η συμπαράστασή μας σε όλους τους συναδέλφους, την οποία θα κρίνουμε με ποιο τρόπο θα την κάνουμε πράξη.

Εκπρ. ΣΥΝΕΚ: Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στα εξής: Το τεκμήριο της αθωότητας αν είναι σεβαστό στους πάντες ή όχι. Αν τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι ανεξάρτητα, αυτόνομα συλλογικά όργανα ή αν έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε προϊστάμενος να παρεμβαίνει στις αποφάσεις τους. Αν νομιμοποιούμε να διενεργείται μια ΕΔΕ μετά από απόφαση. Αν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δε μπορεί εύκολα και με παρρησία να διατυπώσει γνώμη γι αυτά τα ζητήματα τότε πολύ απλά δεν αξίζει να εκπροσωπεί τους συναδέλφους.

Εκπρ. ΠΕΚ: Εμείς θα συμφωνήσουμε έτσι, όπως είναι η ανακοίνωση. Αν θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάτι. Θέλουμε να βγει η ανακοίνωση.

Εκπρ. ΑΣΕ: Για θέματα διοίκησης είναι αρμόδια η υπηρεσία και τα δικαστήρια. Για την ανακοίνωση ψηφίζω παρών.

Απόφαση: Να βγει η ανακοίνωση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση, γι΄ αυτό θα τροποποιηθεί και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.(ΟΜΟΦΩΝΑ).

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Στο σωματείο έχει δικαίωμα να προσφύγει κάθε συνάδελφος που πιστεύει πως θίγεται από απόφαση της διοίκησης.

Το σωματείο δεν αποφασίζει για πρόσωπα αλλά για αποφάσεις προσώπων.

Το σωματείο δεν απεμπολεί,  με τη γνώμη του, δικαιώματα και κατακτήσεις που με αγώνες και θυσίες κέρδισαν οι εργαζόμενοι.

Ως  ΣΥΝΕΚ δεν έχουμε πάψει να κατακρίνουμε δημόσια με ανακοινώσεις και τοποθετήσεις μας οποιαδήποτε απόφαση θεωρούμε πως είναι ενάντια σε κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα και να παλεύουμε ενάντιά της.  Έχουμε με παρρησία εναντιωθεί σε  αποφάσεις κυβερνήσεων, υπουργών, στελεχών διοίκησης, όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Αν κάποιοι «ανακάλυψαν» τη στάση μας σήμερα προφανώς το κάνουν για άλλους λόγους και επιδιώξεις.

Η πληροφορία είναι δύναμη και η παραπληροφόρηση ένδειξη αδυναμίας.

Τα συνδικάτα δε χειραγωγούνται και οι αποφάσεις δεν προκαταβάλλονται. Αυτό να το έχουν στο μυαλό τους οι πάντες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ