ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Συνεχίζονται τα συλλυπητήρια μηνύματα φορέων και αιρετών για την εκδημία του μητροπολίτη Λαρίσας και Τυρνάβου ξυρού Ιγνατίου. Και ειδικότερα:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Κιλελέρ για την κοίμηση του  Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

“Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος και εκφράζω την θλίψη μου για την κοίμηση του αγαπημένου μας Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Υπήρξε άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας με σπουδαίο και πολυσχιδές φιλανθρωπικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο. Ένας Άγιος άνθρωπος που έβαζε πάνω από όλα την αγάπη του για τον Θεό, την ιεροσύνη και τον συνάνθρωπό του.

Η αιφνίδια απώλεια του Ποιμενάρχη μας είναι οδυνηρή για τον τόπο. Οι προσευχές του και η ευγενική του μορφή θα μας συνοδεύουν πάντοτε.

Αποτίοντας τον ελάχιστο αλλά οφειλόμενο φόρο τιμής στον σεπτό Ιεράρχη υποβάλω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στην πνευματική του οικογένεια, στο ορφανεμένο ποίμνιο του και στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη»”.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος για την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιγνατίου.

“Με βαθιά οδύνη και αληθινό πόνο ψυχής στεκόμαστε αυτή την ώρα ενώπιον της είδησης για την κοίμηση του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη μας Ιγνατίου.

Δεν είναι απλά μια δύσκολη στιγμή.

Δεν είναι μόνο μια θλιβερή στιγμή.

Είναι μια ώρα πένθους και μεγάλης λύπης για όλους μας.

Η Λάρισα γνώρισε στο πρόσωπό του όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας του τον ακούραστο και ανιδιοτελή εργάτη με το τεράστιο και πολύπλευρο κοινωνικό, ποιμαντικό, εκκλησιαστικό και ιεραποστολικό έργο του.

Θα τον θυμόμαστε για την πλούσια προσφορά του στην Εκκλησία και την κοινωνία.

Αιωνία του η μνήμη…”

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την οδύνη του για την εκδημία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη μας. Ο εκλιπών υπήρξε ένας άριστος ποιμενάρχης, πνευματικός ηγέτης του λαού της μητροπόλεως, με απύθμενα αισθήματα αγάπης, φιλευσπλαχνίας, αλληλεγγύης, πραότητας και προσφοράς.

Ο Δικηγορικός κόσμος πενθεί μαζί με τους πολίτες της πόλεως μας την απώλεια του σεπτού Ιεράρχη μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στους οικείους του.

Η ΕΥΑΓΓ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος του ΚΠ ΟΚΑΝΑ Ευαγγελία Λιακούλη σε μήνυμά της αναφέρει:

«Πονάει η ψυχή μας γιατί λείπει κομμάτι της, από την ημέρα που ο Ποιμενάρχης μας, κοιμήθηκε. Αν και ήταν μακριά για μέρες, σε δύσκολες γι’αυτόν στιγμές, δεν μας εγκατέλειψε ποτέ. Ηταν συνέχεια δίπλα μας, με ζωντανή και έντονη  την εικόνα του γλυκού  του χαμόγελου, του συμπονετικού βλέμματος και της ελπιδοφόρας ευχής του,  που έδινε κουράγιο ακόμη και σε δύσκολη συνέχεια. Αντιλαμβανόταν τα ανθρώπινα χωρίς πολλά λόγια και εξηγήσεις, γιατί ο ίδιος συναισθανόταν τους ανθρώπους και τις αδυναμίες τους και με ανώτερη αγάπη και άπειρη κατανόηση έδινε ευκαιρίες, προτρέποντας μέσα από τον καθημερινό αγώνα της ζωής, να γίνουμε καλύτεροι και χρήσιμοι. Η Λάρισα θρηνεί για την απώλεια του Ποιμενάρχη της που γνώριζε την κάθε γωνιά της, τίμησε τον κλήρο και το λαό, δημιούργησε άοκνα ένα τεράστιο έργο και στάθηκε μεγαλόψυχα, ακόμη και στην ανθρώπινη μικροψυχία και υπερβολή. Εμείς όλοι κρατάμε μέσα στην ψυχή μας, σαν μοναδικό φυλαχτό, πολύτιμο και αναντικατάστατο,  την ηρεμία του, την πραότητά του, την ανυπόκριτη ευγένεια και την αγάπη του, που με όλους τους τρόπους εξέφραζε. Η εικόνα του στη σκέψη μας  και στη μνήμη μας, μόνο ευλογία μπορεί να μας φέρει. Καλό Παράδεισο, αγαπημένε μας Σεβασμιότατε»

Η Μ. ΚΑΜΗΛΑΡΑΚΗ

Η δημοτική σύμβουλος Λάρισας Μαίρη Καμηλαράκη σημειώνει τα εξής:

“Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένη και εκφράζω την θλίψη μου για την κοίμηση του αγαπημένου μας Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου. Δεν υπάρχουν λόγια για να μετριάσουν την οδύνη και τον θρήνο. Υπήρξε ένας  Άγιος άνθρωπος, ένας ευγενής και χαρισματικός Ιεράρχης, ένας ταπεινός εργάτης της Εκκλησίας, ένας φιλάνθρωπος που έβαζε πάνω από όλα την αγάπη του για τον Θεό, την ιεροσύνη και τον συνάνθρωπό του, ενώ κύριο μέλημά του υπήρξε η κατήχηση της νεολαίας μας.

Σήμερα χάσαμε τον πνευματικό μας Πατέρα. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Είναι βέβαιο πως είχε πολλά να προσφέρει ακόμα στο ποίμνιό του.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και στους οικείους του.

Καλό Παράδεισο Σεβάσμιε Πατέρα. Το μεγαλείο της πνευματικής Σου Ιεροσύνης θα συνεχίσει να μας φωτίζει από τους ουρανούς”.

Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Μανώλης, επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» του δήμου Τεμπών, για την εκδημία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου επισημαίνει τα εξής:

«Η είδηση της κοίμησης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιου προκαλεί θλίψη σε όλους τους πολίτες του δήμου Τεμπών και γενικότερα του Νομού Λάρισας.

Ο Εκλιπών υπήρξε άξιος ποιμενάρχης διακονώντας την Μητρόπολη Λάρισας, για 24 συνεχή έτη.

Τον γνώρισα το 2004. Ήταν πράος και γλυκύς, γαλήνιος και υπομονητικός, συμπονετικός με λόγο και πράξεις αγάπης. Οι σχέσεις μας ήταν εγκάρδιες.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Καλό Παράδεισο».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Με το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό του έργο σφράγισε την περιοχή μας ανεξίτηλα !

Αιωνία του η μνήμη!

Η ΕΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΕΑΑΣ/Παράρτημα Λάρισας για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου  Λαρίσης και Τυρνάβου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου (ΤΣ) του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λάρισας (ΕΑΑΣ) εκφράζουν την βαθύτατή τους θλίψη για την εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, μακαριστού Ιγνατίου.

Ο Μακαριστός Δεσπότης, πάντα στο πλευρό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ενεργών και αποστράτων, αποτέλεσε γι’ αυτούς το φάρο, το φωτεινό παράδειγμα κερδίζοντας τις καρδιές τους με την βαθειά του πίστη, τη φιλοπατρία, τη σοφία, την πραότητα, εργατικότητα και φιλανθρωπία.

Αιωνία σας η μνήμη Σεβαστέ μας Δέσποτα.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία, στο άκουσμα του θλιβερού αγγέλματος της προς Κύριον εκδημίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου εκφράζουν την λύπη τους για την απώλεια του Ποιμενάρχου μας  και εύχονται από καρδιάς ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Ο Μακαριστός υπήρξε υπόδειγμα Ιεράρχου, που εκόσμησε την Ελλαδική Εκκλησία και ένθερμου πατριώτη, η ψυχή του οποίου ήταν μεστή από αγάπη για τον άνθρωπο, την Πατρίδα και το Έθνος.

Είναι νωπή η μνήμη της δυναμικής παρουσίας της τοπικής μας  Εκκλησίας στο πρόσφατο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας, η οικονομική στήριξη, που παρείχε  στη διοργάνωσή του καθώς και το συγκλονιστικό και γεμάτο αλήθειες μήνυμά του με το οποίο ένωσε την φωνή του από το κρεββάτι του πόνου με τις δικές μας για τα Εθνικά δίκαια και την ιστορική αλήθεια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ