ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Λάρισα η εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας.

Το πρωί της Παρασκευής ο τοποτηρητής Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τέλεσε μνημόσυνο για τους πεσόντες στη μεγαλόνησο τον Ιούλιο του 1974 και παράκληση για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων και την εκδίωξη του εισβολέα, στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ντ. Αυγουστής σε σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε με νόημα πως «και φέτος 525 εκκλησίες και μοναστήρια στα κατεχόμενα παραμένουν βουβά».

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, ενώ στα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου αναφέρθηκε στην κεντρική του ομιλία ο Ανδρέας Παπαπαύλου, αντιστράτηγος ε.α., τέως υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Κύπρου.

«Πρόκειται για ένα διεθνές έγκλημα εις βάρος του κυπριακού λαού, την ώρα που η τουρκική αδιαλλαξία συνεχίζεται και το τουρκικό ψευδοκράτος αναβαθμίζεται. Αποτίνουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές μας και καλούμαστε να εκπληρώσουμε το χρέος μας απέναντί τους και να δικαιώσουμε τη θυσία τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαπαύλου, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ