ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Ο επικεφαλής της παράταξης Δώτιον Πεδίον Γρ. Καλαγιάς, απαντά στο χθεσινό δημοσίευμα της σελίδας
Το μήνυμα που λάβαμε στα κινητά μας από τον δήμο  μία μέρα πριν την συναυλία ήταν το εξής …ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ -ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κανένας δεν αντέδρασε .

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε  με το παραπάνω .όλα καλά μέχρι στις 12 το βράδυ στην ποιότητα  των έντεχνων  τραγουδιών αλλά μετά τις 12 κάποιοι αποφάσισαν να  αλλάξουν διάθεση στην εκδήλωση και από τα έντεχνα το γύρισαν σε λαϊκό ξεφάντωμα.
Αυτός που προσκαλούσε τον κόσμο στην πίστα ήταν ο συνδιοργανωτής κ. Μπάτσικας , στενός συνεργάτης του δημάρχου σαν εργολάβος προγραμμάτων ΗΥ  τα πρώτα χρόνια και τώρα σαν καλλιτέχνης στην επιμέλεια πολλών  καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του δήμου Αγιάς .Αυτή η αλλαγή στο ρεπερτόριο ανάγκασε πολύ κόσμο να αποχωρήσει πρόωρα .
Η αστυνομία δεν κλήθηκε ούτε για ηχορύπανση ούτε για παρανομία .Έγινε διεξοδική  συζήτηση για τον λόγο που ζητούσα να γίνει σύσταση στους διοργανωτές να ελαττώσουν τον ήχο και να αλλάξουν ρεπερτόριο λόγω του συνεχιζόμενου πενθους.
Προς στιγμή πίστευα ότι αυτή η αλλαγή σε γιορτινό λαϊκό ρεπερτόριο έγινε γιατί οι υπεύθυνοι αιρετοί είχαν αποχωρήσει .Όμως μετά από διακριτική επίσκεψη στο χώρο διαπίστωσα ότι παρόν ήταν ο δήμαρχος.Το δεύτερο τηλεφώνημα στην αστυνομία έγινε γιατί το περιπολικό ήταν στην Ανατολή και θα αναγκαζόταν να κάνει μεγάλη απόσταση  .
Πίστεψα πως τη στιγμή που ο δήμαρχος αντιλήφθηκε την παρουσία μου   θα προβληματιζόταν   .Δυστυχώς η λαϊκή βραδιά συνεχίστηκε σαν να ήταν μια φυσιολογική μέρα όπως έγινε πέρυσι και πρόπερσι.Ο συνδιοργανωτής κύριος Μπατσικας  καλούσε μάλιστα συνεχώς τον κόσμο για χορό .
Όμως αγαπητοί μου   το τριήμερο πένθος που κηρύχθηκε για του 20 νεκρούς δεν ήταν  ικανό να καταγαλιάσει την θλίψη όταν ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι. Όταν μετά από το 3ημερο πένθος οι νεκροί έφτασαν τους 90 . Όταν την επαύριο της εκδήλωσης η Θεσσαλία θρηνούσε και κήδευε  την τετραμελή οικογένεια στην Καλαμπάκα και πολλοί Τρικαλινοί που μένουν στα παράλιά μας πήγαν για το τελευταίο αντίο .
Σκεφτείτε τι θα είπε κάποιος από αυτούς όταν έβλεπε να χορεύουν σε εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος  .
Πολλοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα πέραν του τριήμερου εθνικού πένθους ματαίωσαν όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για όλο το Καλοκαίρι και τα λεφτά τα δίνουν για το ταμείο των πυρόπληκτων .Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβονται τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους .
Θυμίζω ότι  στο δημοτικό συμβούλιο μία μέρα μετά την εθνική τραγωδία ζήτησα ο δήμος Αγιάς να δώσει χρήματα  στους πυρόπληκτους και ο δήμαρχος με αυτοκίνητα του δήμου να πάει άμεσα στο Μάτι με είδη πρώτης ανάγκης για βοήθεια .
Αλήθεια η πρόταση αυτή θεωρείται αντιπολιτευτική; μάλλον “κέρδος” θα είχε αλλά και θα βοηθούσε ουσιαστικά . Δεν το έπραξε και μάλιστα εν μέσω 3ήμερου πένθους έκανε εκδήλωση που την καταδίκασαν πολλά ΜΜΕ.
Και το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρός σοφού .Ο τρόπος που ο καθένας από μας εκδηλώνει την θλίψη του σε ένα τραγικό γεγονός είναι εσωτερική του επιλογή .
Πολλοι συνοδεύουν τους νεκρούς με τραγούδι και όργανα ,άλλοι διαφορετικά και κανένας δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τον τρόπο που θα θρηνήσουμε .Όμως σε εθνικό επίπεδο υπάρχουν κανόνες όπως και στους δήμους   .
Ο τρόπος και ο χρόνος που έγινε μετά από λανθασμένη επιλογή του  συνδιοργανωτή η συναυλία λαϊκή βραδιά είναι από μένα προσωπικά καταδικαστέα .Καμία μομφή δεν δίνω ούτε στα τραγούδια ούτε στους καλλιτέχνες γιατί την ευθύνη του προγράμματος την είχε ο δήμος Αγιάς .
Ο δήμος Αγιάς  θα μπορούσε να δώσει χρήματα για τους πυρόπληκτους μιας και ζητήθηκε να μην δίνουν βοήθεια σε τρόφιμα   .Επίσης αν αυτή η βραδιά που γίνεται 3 συνεχόμενα χρόνια με μεγάλη επιτυχία   δεν γινόταν με  τον γιορτινό χαρακτήρα που είχε πέρυσι και πρόπερσι κανείς δεν θα έλεγε το παραμικρό.
Κάποιοι χρησιοποίησαν μια απλή καταχώρηση στην προσωπική μου ιστοσελίδα την έδωσαν στην δημοσιότητα για πολύ συγκεκριμένο σκοπό.
Αλήθεια αυτό τι είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση αντιπολίτευση  της συμπολίτευσης με “δουρειο Ίππο”;
Όσο για τα άσχημα σχόλια των καλλιτεχνών που παρασύρθηκαν από κάποιους δεν τους αρμόζουν .Καλό είναι να αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις συστάσεις η τις κριτικές και όχι με κατευθυνόμενη εμπάθεια .
Ποιο τίμιο θα ήταν να απαντήσουν οι υπεύθυνοι του δήμου και να μην συμπαρασύρουν τους καλλιτέχνες στο εκλογικό παιχνίδι που παίζεται από μέρους τους .Αν αυτή η λαϊκή όπως εξελίχθηκε βραδιά γινόταν σε ιδιωτικό χώρο κανένα πρόβλημα .
Τώρα όμως έγινε σε δημόσιο και έχει διαφορά .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ