ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δέκτης παραπόνων από μητέρες μικρών παιδιών που θέλουν να παίξουν με ασφάλεια στη σύγχρονη παιδική χαρά στο πάρκο πίσω από την κεντρική πλατεία του Αμπελώνα, έγινε χθες το βράδυ η σελίδα, εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων από τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.

Οπως ανέφερε μία από τις μητέρες την ώρα που το παιδάκι έπαιζε ένα από τα αδέσποτα προφανώς για να παίξει έπιασε με τα δόντια του την μπλούζα του παιδιού τρομοκρατώντας τόσο το μικρό όσο και την ιδία.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι κάποια άλλη μέρα την ώρα που πήγαινε πάλι το μικρό στην παιδική χαρά δέχτηκε η ίδια επίθεση από αδέσποτο ευτυχώς χωρίς να την τραυματίσει.

Οι μητέρες που θεωρούν ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο ζητούν την άμεση παρέμβαση του δήμου για την αντιμετώπιση του θέματος, ενώ αναρωτιούνται για το ποια είναι η δράση των φιλοζωικών που θα έπρεπε να φροντίσουν τόσο για την ευζωία των αδέσποτων όσο και για την ασφάλεια των παιδιών.

Οι μητέρες δεν αποκλείουν μία από τις επόμενες ημέρες να επισκεφθούν το δήμαρχο για να ζητήσουν και τη δική του παρέμβαση πριν δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα στα μικρά παιδιά.

Σ.Σ. Η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο και επειδή πλέον πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι αν πάρουν το νόμο στα χέρια τους θα λύσουν το πρόβλημα, καλό είναι να υπάρξει άμεση αντίδραση δήμου και φιλοζωικών για να μην την πληρώσουν αθώα πλάσματα που κάποιοι ανεγκέφαλοι τα εγκατέλειψαν αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ας ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα στείρωσης, αποπαρασίτωσης, εμβολιασμού και τσιπαρίσματος των αδέσποτων, μέριμνα για το φαγητό και το νερό τους πριν πολλαπλασιαστούν και πριν γίνουν επιθετικά επειδή παραμένουν νηστικά. Φυσικά δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί και η ιδέα της φιλοξενίας ή της υιοθεσίας τους, μέσα από την σελίδα του δήμου και των φιλοζωικών.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι λόγω έλλειψης παιδείας κάποιοι δεν θέλουν να βλέπουν δίπλα τους αδέσποτα, κάποιοι φοβούνται γιατί ίσως να έχουν κάποια τραυματική εμπειρία ή κάποιοι θέλουν να εξαντλήσουν όλη τους τη βαρβαρότητα στα απροστάτευτα σκυλιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ