ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα τμήματα χαρακτηρίζονται ολιγομελή και το Υπουργείο υποβάλλει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων στη βάσανο της έγκρισης κατ’ εξαίρεση λειτουργίας τους.

Στo νομό Λάρισας μετά και τη συμπληρωματική έγκριση ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ που  εξέδωσε το Υπουργείο, εξακολουθούν να υπάρχουν ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ του νομού μας που δεν έχει εγκριθεί η λειτουργία τους.

Ο Προϊστάμενος ΔΔΕ Λάρισας και η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας έχουν εισηγηθεί θετικά στο Υπουργείο Παιδείας για την έγκρισή τους, λόγω ειδικών συνθηκών. Οι διαμαρτυρίες των μαθητών και των Συλλόγων Γονέων αυτών των σχολείων είναι εύλογες και δικαιολογημένες, τη στιγμή που δεν προκαλείται καμία επιπλέον δαπάνη για το δημόσιο αφού το εκπαιδευτικό προσωπικό σε αυτά τα σχολεία επαρκεί καθώς και οι υποδομές.

Δεν κάνουμε πίσω στο αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών να ακολουθήσουν την ειδικότητα και τον τομέα σπουδών που επιθυμούν.

Απαιτούμε από το Υπουργείο άμεσα να επανεξετάσει και να εγκρίνει τη λειτουργία των παραπάνω τμημάτων, όπως διαβεβαίωσε και την ΟΛΜΕ την περασμένη Παρασκευή.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων αυτών να αποφασίσουμε μαζική κάθοδο στο Υπουργείο – εντός της εβδομάδας – σε περίπτωση που δε λυθεί άμεσα το ζήτημα. Ταυτόχρονα να καλέσουμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει τρίωρη στάση, με επέκταση αυτής από την ΕΛΜΕ Λάρισας ώστε να διευκολυνθεί η μετάβασή μας στο Υπουργείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ