ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρέμβαση και για το αγροτικό ρεύμα από την ΕΟΑΣΝΛ

Δυναμική κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη της διοίκησης του ΕΚΛ, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Περιγράφοντας τρομοκράτηση εργατικών οικογενειών και ανηλεή επίθεση της ΔΕΗ όχι μόνο σε εργαζόμενους μα και σε ανέργους αλλά και βαριά ασθενείς ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές κάλεσε για μια ακόμη φορά σε αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και διεκδίκηση προκειμένου η ενέργεια να αποτελεί λαϊκή περιουσία.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 300.000 καταναλωτές δέχθηκαν “τρομοκρατικά” επιστολόχαρτα από δικηγορικά γραφεία με τα οποία τους καλούσαν σε δυσβάσταχτες ρυθμίσεις και άμεση εξόφληση του 30% της οφειλής απειλώντας τους με διακοπή της ηλεκτροδότησης και προσφυγή σε ένδικα μέσα», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Τσιαπλές καλώντας τη ΔΕΗ ΑΕ «να σταματήσει την ανηλεή επίθεση».

«Καλούμαι τους αρμόδιους να μην προχωρήσουν σε διακοπή των παροχών, να διαγράψουν κατά περίπτωση συσσωρευμένα χρέη ανέργων, απόρων, χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων και να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις χωρίς να απαιτείται προκαταβολή» κατέληξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Εξάλλου αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ρ. Μαρούδα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ΔΕΗ κάνοντας παρέμβαση για το αγροτικό ρεύμα.

«Ζητούμε μείωση κατά 50% αφού η εξωφρενική τιμή του αγροτικού ρεύματος αυξάνει το κόστος παραγωγής δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον αγροτικό κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, προσθέτοντας πως η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση των αγροτών.

Σε ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ για τη σημερινή παρέμβαση αναφέρονται τα εξής:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Αντιπροσωπεία του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ πραγματοποίησε συνάντηση στην ΔΕΗ με θέμα την παροχή αγροτικού ρεύματος στις γεωτρήσεις των δικαιούχων αγροτών.

Στην συνάντηση θέσαμε το αίτημα για παράταση των αδειών ένταξης στο αγροτικό τιμολόγιο για τους αγρότες αφού αναδείχτηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εξετασθούν και να εγκριθούν οι χιλιάδες αιτήσεις που βρίσκονται σε αναμονή αφού η διαδικασία λήγει την Παρασκευή. Δεν είναι ευθύνη των αγροτών αλλά υπάρχει καθυστέρηση από τις υπηρεσίες στην έκδοση και έγκριση των αδειών. Θεωρούμε ότι το αίτημα μας είναι απόλυτα λογικό και δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα.

Επίσης θέσαμε το ζήτημα της μείωσης των παράβολων που απαιτούνται για την έγκριση και ένταξη των αγροτών αλλά και την απλούστευση των διαδικασιών ανάμεσα στις υπηρεσίες ώστε να σταματήσει η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία χιλιάδων αγροτών του Νομού μας.

Η μείωση της τιμής του ρεύματος για αγροτική χρήση αποτελεί δέσμευση τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης που όμως έμεινε στα «χαρτιά» και στις εξαγγελίες. Η τιμή του αγροτικού ρεύματος παραμένει εξωφρενική και επιβαρύνει κατά πολύ το κόστος παραγωγής την ίδια ώρα που οι βιομηχανίες απολαμβάνουν πολύ χαμηλές τιμές στο ρεύμα. Πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος είναι η άμεση μείωση της υπέρογκης τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ