ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλεσμα αγώνα απηύθυναν το πρωί της Τετάρτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο Επιμελητήριο οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Λάρισας με αφορμή τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

1η  Οκτωβρίου, στις 10.30, στην Κεντρική Πλατεία με κεντρικούς ομιλητές από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Ανακοινώνοντας παράλληλα μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Θανάσης Κουμαντζέλης έκανε λόγο «για έναν ασίγαστο μαραθώνιο αγώνα προκειμένου να μπει φραγμός στη νέα λαίλαπα που έρχεται».

Χαρακτηρίζοντας «θανατηφόρες» τις περικοπές του Νόμου 4387/16 και περιγράφοντας κυβερνητική προπαγάνδα αλλά και δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό οι συνταξιούχοι απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο απαιτώντας τα εξής:

Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωση µε την προσωπικής διαφοράς στις κύριες και επικουρικές µας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών µας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.

Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ µε βάση τα χρόνια πού έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 Ευρώ.

Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εµπορευµατοτοποίηση.

Διεκδικούμε ό,τι µας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Να γίνει το κτίριο του ΙΚΑ στη Λάρισα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ