ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Αγροτικό Σύλλογο Τυρνάβου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13/10/2018 από τις 10 το πρωί έως της 7 το απόγευμα στο φουαγιέ του Δημαρχείου Τύρναβου. Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.

Ενόψει των εκλογών, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των μελών του συλλόγου στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο με ικανοποιητική συμμετοχή αγροτών της περιοχής.

Στη σύσκεψη έγινε ο απολογισμός δράσης του συλλόγου τα τελευταία 4 χρόνια από τον απερχόμενο πρόεδρο του Α.Σ Τύρναβου Στ. Τσικριτσή, ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες εξαιτίας του δυσβάσταχτου κόστους παραγωγής τους υπέρογκους φόρους και τα άλλα χαράτσια(ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ), τα οποία προέρχονται όπως τόνισε από τις αντιαγροτικες πολιτικές των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων ετών που στόχο έχουν το ξεκλήρισμα τις μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης γύρω από τον Αγροτικό Σύλλογο Τύρναβου όλων των αγροτών της περιοχής.

Εναν σύλλογο ο οποίος έδωσε και δίνει αρκετές σημαντικές μάχες με συλλαλητήρια στην Κεντρική πλατεία του Τύρναβου με συμμετοχή δεκάδων τρακτέρ τα οποία ήταν ο προπομπός των αγροτικών μπλόκων όλης της Ελλάδος.

Εναν σύλλογο που κατάφερε να δημιουργήσει για 3 συνεχόμενα χρόνια μπλόκα με εκατοντάδες τρακτέρ δίνοντας μάχες για τα δίκαια αιτήματα του όπως αυτά συνδιαμορφώθηκαν στις συσκέψεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων όπου συμμετείχε από την πρώτη στιγμή.

Όπως υποστήριξε με τους αγώνες οι αγρότες κέρδισαν κάποια πράγματα όπως αφορολόγητο, αναστολή στο φόρο επιτιδεύματος ακατάσχετο τραπεζικό και μια σειρά άλλων κατακτήσεων μέσω των αγώνων των αγροτών.

Με δράση που δεν σταματά μόνο στα μπλόκα αλλα είναι καθημερινή με δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίες σε κρατικούς φορείς και αρμόδιες υπηρεσίες αναδεικνύοντας γενικά και τοπικά προβλήματα δίνοντας τα πανελλαδική προβολή. Με σημαντικές επιτυχίες και εκεί αποκαθιστώντας αδικίες που έχουν γίνει κατά καιρούς στους αγρότες του Τύρναβου.

Κλείνοντας επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του Συλλόγου ο οποίος είναι εργαλείο αντίστασης στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών ανεξάρτητα από τα κομματικά πιστεύω του καθενός αφού τους ενώνουν τα προβλήματα και κυρίως τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της απερχόμενης διοίκησης είναι να υπάρξει ανανέωση στο δ.σ. του συλλόγου, κάτι που άρχισε να διαφαίνεται με τις πρώτες υποψηφιότητες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ