ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ

Διαφωνίες καταγράφονται, όπως φάνηκε στη Σύγκλητο στο ΤΕΙ Θεσσαλίας της προηγούμενης Δευτέρας, μεταξύ των διδασκόντων ως προς το σχέδιο νόμου για τις συγχωνεύσεις. Οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της σκληρής στάσης απέναντι στο υπουργείο Παιδείας ήταν οι καθηγητές κυρίως των ιατρικών εργαστηρίων.

Μπροστάρης σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση είναι ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ, καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας του ιδρύματος, διορισμένος πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Αλέξανδρος Παπαχατζής.

Ασχέτως αν είναι ο μοναδικός σχεδόν στο τμήμα του (Γεωπονίας) που διαφωνεί με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, είναι προφανές πως έχει κάθε δικαίωμα να διατυπώνει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, όταν ένας ακαδημαϊκός με θεσμικό ρόλο σε δημόσια σφαίρα, όπως είναι η σελίδα του στο facebook, αναρτά ύβρεις και εθνικιστικά παραληρήματα κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας, το γεγονός είναι ανησυχητικό.

«Στην ηγεσία του Υπουργείου (Α)Παιδείας βρίσκονται Ανθέλληνες, Εθνομηδενιστές, Τουρκόσποροι, Κομματόσκυλα, Σταλινικοί εγκάθετοι, που για το συμφέρον των κομματικών τους εδρών θέλουν να “χαρίσουν” το μεγαλύτερο Τριτοβάθμιο Ιδρυμα των Βαλκανίων (αυτό του ΤΕΙ Θεσσαλίας) στο περιθωριακό Πανεπιστημιάκι του Βόλου (και όχι της Θεσσαλίας, όπως θέλουν να το λένε)! Εδώ ξεπούλησαν ολόκληρη τη Μακεδονία μας, δεν θα ξεπουλήσουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας, για να προσπαθήσουν να ξαναβγάλουν από 3 έδρες στον Βόλο και τα Τρίκαλα;» έγραψε στο διαδίκτυο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η χειραψία

Στο προφίλ του Λαρισαίου καθηγητή δεσπόζει μια φωτογραφία του δίπλα στον Μεγαλέξανδρο, με τον Βουκεφάλα, και δίπλα η ένδειξη: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Πιο κάτω βλέπουμε μια θερμή χειραψία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο εύχεται να έρθει στη ΔΕΘ 2019 ως πρωθυπουργός.

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο αντιπρύτανης Α. Παπαχατζής γράφει«Οταν έχεις Πρωθυπουργό “ψεύτη”, δεν μπορεί παρά να είναι και οι υπουργοί του “ψεύτες”. Ετσι και ο Υπουργός (Α)Παιδείας Γαβρόγλου, κατ’ επανάληψη και ασύστολα “ψευδόμενος”, δήλωσε ότι η πρόταση “βασίστηκε σε ομόφωνη απόφαση της επιτροπής”, ενώ είναι γνωστό ότι από τα τρία άτομα που συμμετείχαν στην Επιτροπή από το ΤΕΙ Θεσσαλίας κατατέθηκαν δύο διαφορετικές εισηγήσεις».

Την ίδια μέρα, με συνεχείς αναρτήσεις του, ο καθηγητής ΤΕΙ χαρακτηρίζει τον Κ. Γαβρόγλου «υπουργό Απαιδείας, ανθέλληνα, Τσολάκογλου, μαυρογιαλούρο, δωσίλογο που κάνει φασιστικά κομματικά τερτίπια».

Δεν σταματά όμως εκεί ο καθηγητής, καθώς θεωρεί persona non grata στη Λάρισα όποιον βουλευτή συνταχθεί με το σχέδιο νόμου, συμπεριλαμβανομένου, όπως λέει, «και του κομματικού τους συντρόφου και δημάρχου της Λάρισας, του κου Καλογιάννη, αν δεν κλείσει τώρα ολόκληρο τον Δήμο και αν δεν απειλήσει με άμεση παραίτηση ολόκληρης της δημοτικής του ομάδας».

Αυτός είναι ο… «ψύχραιμος» λόγος ενός αντιπρύτανη δημόσιου πανεπιστημίου που αγαπάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

*Ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρόπουλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ