ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΕΔΥΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταγγέλλοντας τη συγκυβέρνηση για εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και ανακοινώνοντας σειρά δράσεων η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ) παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης σχετική συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

«Σε επικίνδυνους για τους λαούς, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σχεδιασμούς και πολέμους, εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ταυτόχρονα με την συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης στο εσωτερικό της χώρας, με την στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, των Περιφερειών και των Δήμων, που διοικούνται από στελέχη τους, επιδιώκοντας την αναβάθμιση του ρόλου και των συμφερόντων της αστικής τάξης της χώρας μας στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην Ν/Α Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή, στην λεηλασία των ενεργειακών πόρων από τις πολυεθνικές, στην μετατροπή της σε όλο και μεγαλύτερο ενεργειακό, μεταφορικό κόμβο και εξαγωγέα κεφαλαίων στην ευρύτερη περιοχή», τόνισαν τα μέλη της ΕΕΔΥΕ, ανακοινώνοντας τα εξής:

Σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, ώρα 7 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με σκοπό την ενημέρωση και την συζήτηση, προκειμένου να οργανωθούν και συντονισθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον όλων των παραπάνω επικίνδυνων εξελίξεων, με βασικά αιτήματα:

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ DRONES ΑΠΟ ΤΗΝ 110 Π.Μ. ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Ανοικτή  εκδήλωση – συζήτηση την Παρασκευή 9 του Νοέμβρη στις 7:00 μ.μ. στο  Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας (Πλατεία Ταχυδρομείου), με θέμα «Ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στη περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας. Ανεπιθύμητη η νέα βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα».  Ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Παφίλης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και Γ. Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Συνδιοργάνωση  με το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας , με μαζικούς φορείς και συλλόγους της πόλης, συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Σάββατο 17 Νοέμβρη.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ